ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν

Πολάκης: Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν

Ο Παύλος Πολάκης, μιλά στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του, στο κλειστό γήπεδο Τάεκ Βον Ντο Φαλήρου, Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Σκληρή γραμμή φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο Παύλος Πολάκης απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, παρά την απόφαση του προέδρου του κόμματος να τον επαναφέρει στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

Με δήλωσή του αμέσως μετά την ανακοίνωση της επανόδου του κρητικού βουλευτή δήλωσ πως δεν είναι «κανένα παιδάκι» να τον διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να τον επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ο βουλευτής Χανίων είπε πως η διαγραφή του από την ΚΟ ήταν απαράδεκτη και πως ο ίδιος «ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

«Ήταν στημένο το σκηνικό την ημέρα εκεινη, κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν, πιστεύονταν πως έτσι θα μαζί μου. Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Πρόσθεσε πως ισχύουν όσα έχει αναφέρει και πως τα υπόλοιπα, προγραμματικά και αξιακά, «θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπη».

Νωρίτερα με επιστολή του ο κ. Παππάς προς το προεδρείο της Βουλής έκανε γνωστή την επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη.

polakis-epistoli-vouli.jpg

Η επιστολή Παππά με την οποία ανακοινώνεται η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι προσδοκίες Κασσελάκη και η «κωλοτούμπα»

Η απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, έρχεται αφενός μεν μετά τη διαγραφή Λινού, η οποία αποδόθηκε στην πίεση που άσκησε ο κρητικός βουλευτής, αλλά σηματοδοτεί και την «κωλοτούμπα» της ηγεσίας απέναντι στα στάση Πολάκη τις τελευταίες εβδομάδες, με συνεχείς αιχμές για την πολιτική που έχει επιλέξει να ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος.

Είναι σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ρίχνει όχι απλώς γέφυρες προς την πλευρά Πολάκη, αλλά ουσιαστικά δέχεται να επιβάλλει ο κρητικός βουλευτής την ατζέντα του.

Πηγές της Κουμουνδούρου περιορίζονται αυτή τη στιγμή να σημειώσουν στο CNN Greece πως ο κ. Πολακης υπέστη ποινή για τη συμπεριφορά του και τώρα επιστρέφει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο βουλευτής Χανίων προγραμμάτιζε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή να αμφισβητήσει την ηγεσία Κασσελάκη, περιμένοντας όμως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει εκείνος τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.