ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν μιλήσει ακόμα Κασσελάκης-Πολάκης - Κορυφαίο στέλεχος των 87 απειλεί με παραίτηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον βουλευτή Χανίων EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μπορεί πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να προεξοφλούν τη συμφιλίωση Στέφανου Κασσελάκη και Παύλου Πολάκη ύστερα από τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, ωστόσο, όπως πληροφορείται το CNN Greece, δεν είχε υπάρξει, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, κάποια επικοινωνία των δύο ανδρών.

Ο βουλευτής Χανίων, άλλωστε, δεν είναι ιδιαιτέρως ενθουσιασμένος (sic) με το τετραήμερο γαμήλιο γλέντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκλογική του περιφέρεια.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι πληροφορίες μας συγκλίνουν στο ότι ο κ. Κασσελάκης θα αποδεχθεί το αίτημα των «87» για νέες προεδρικές εκλογές ακόμα κι αν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 151 για την πρόταση μομφής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, μολονότι δέχεται εισηγήσεις από συνεργάτες του να μην το κάνει.

Από την άλλη, οι «87» δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε υποψήφιο, με τους Σωκράτη Φάμελλο και Νικόλα Φαραντούρη που μοιάζουν οι πιο πιθανές επιλογές τους είτε να το σκέφτονται (ο πρώτος) είτε να επιθυμούν την αυτόνομη κάθοδό τους (ο δεύτερος), πέραν από το ότι δεν έχουν αυτή τη στιγμή τις απαραίτητες 151 ψήφους.

Από τη στιγμή, εξάλλου, που ο Κώστας Αρβανίτης δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να ανταλλάξει την ηρεμία των Βρυξελλών με τους εσωκομματικούς διαγκωνισμούς, η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου μοιάζει όλο και πιο πιθανή.

Οι «87», μάλιστα, φέρεται να είναι τριχοτομημένοι στους πασοκογενείς, σε αυτούς που εκπροσωπούν το Συνασπισμό του 3% και σε εκείνους που έχουν αναφορές στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως κι αν έχει, δεν πρέπει να περιμένουμε άμεσα την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών που ανήκουν στους "87".

Κορυφαίο στέλεχός τους, μάλιστα, με θεσμική ιδιότητα, όπως μαθαίνουμε, είναι τόσο απογοητευμένο από τις εξελίξεις που σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση από την ενεργό πολιτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης