ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Κρατάει τη βουλευτική έδρα η Πόπη Τσαπανίδου

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Κρατάει τη βουλευτική έδρα η Πόπη Τσαπανίδου

H Πόπη Τσαπανίδου

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Για την απόφασή της να κρατήσει την έδρα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, ενημέρωσε η Πόπη Τσαπανίδου την ηγεσία του κόμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Κουμουνδούρου και τους στενούς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, η Πόπη Τσαπανίδου κράταει την έδρα Επικρατείας και θα ορκιστεί βουλευτής την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως η Κουμουνδούρου μετά την παραίτηση Ηλιόπουλου, πίεζε για την παραίτηση όλων των επιλαχόντων βουλευτών Επικρατείας προκειμένου να ενταχθεί στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο η κ. Τσαπανίδου συναντήθηκε σήμερα (27/08) στην Κουμουνδούρου με τον Μανώλη Καπνισάκη, διευθυντή του κ. Κασσελάκη. Κατά τη συνάντηση τον ενημέρωσε πως θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα ως πρώτη επιλαχούσα.

Σε ανάρτησή της στο Instagram αναφέρει ότι κλήθηκε επισήμως από το προεδρείο της Βουλής να αναπληρώσει την κενή θέση, μετά και την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

«Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία», σημειώνει η κ. Τσαπανίδου.

https://www.instagram.com/p/C_K4CNcojxt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα εξώδικα, οι αντεγκλήσεις και η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόλις ώρες πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ το κόμμα θυμίζει «καζάνι που βράζει» με εκατέρωθεν επιθέσεις, αντεγκλήσεις, ακόμα και ... εξώδικα.

Η Αθηνά Λινού έδωσε δυναμική απάντηση στις κατηγορίες του Παύλου Πολάκη για το Ινστιτούτο «Prolepsis», στέλνοντας εξώδικο στον πρώην υπουργό.

Δείτε το εξώδικο της Αθηνάς Λινόυ

«Τόσο επιστημονικός και δημόσιος βίος μου, όσο και η δράση της AMKE Prolepsis υπήρξαν διαχρονικά και είναι απολύτως διαφανείς επί δεκαετίες», αναφέρει η κυρία Λινού.

«Η AMKE Prolepsis έχει υποστεί σειρά ανεξάρτητων ελέγχων και είναι ανοιχτή σε κάθε έλεγχο οποθενδήποττε κι αν προέρχεται», προσθέτει.

Πολάκης: Δεν παίρνω λέξη πίσω - Της απάντησα όπως της άξιζε

Άμεση ήταν η απάντηση Πολάκη στο εξώδικο Λινού γράφοντας σε ανάρτησή του: «Δεν κάνω πίσω».

Ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με την κ. Λινού «της απάντησε όπως της άξιζε» και πρόσθεσε ειρωνικά πως έχει «τρομοκρατηθεί», συνοδεύοντας τη φράση του με εικονίδια γέλιου.

Επανέρχεται στις κατηγορίες του για τo Ινστιτούτο «Prolepsis» και διερωτάται γιατί δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας για την υπόθεση.

Παράλληλα εξαπολύει πυρά και κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα στον Μανώλη Καπνισάκη, διευθυντή του γραφείου του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

«Καλά κύριε διευθυντά του γραφείου του προέδρου. Ακόμα να βγάλεις συμπέρασμα με τις σελίδες που σου έστειλε η κυρία Λινού;;; Όταν ήσουν στον Τομέα Διαφάνειας μαζί μου, ήσουν πολύ γρήγορος. Τώρα τι έγινε; Σκοτείνιασε η κρίση σου;» έγραψε ο βουλευτής Χανίων.