ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «ειρηνοποιός» Κασσελάκης εν μέσω διασταυρούμενων πυρών – Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Ο «ειρηνοποιός» Κασσελάκης εν μέσω διασταυρούμενων πυρών – Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στις 25 Ιουλίου 2024

ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/EUROKINISSI

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για σήμερα Τρίτη (27/08) είναι αμφίβολο αν θα βάλει τέλος ή έστω θα καταφέρει μια προσωρινή ανακωχή στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό.

Αντιθέτως όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές, τα όρια των οποίων ως προς τις συμμαχίες είναι θολά, φαίνεται ότι επιλέγουν τακτική «μάχης χαρακωμάτων», αφού κανείς δεν φαίνεται να έχει την πρόθεση να ρίξει τους τόνους.

Η σημερινή συνεδρίαση έχει και ένα επιπλέον παράδοξο χαρακτηριστικό. Ένας από τους πρωταγωνιστές της νέας κρίσης θα είναι απών, αφού ο Παύλος Πολάκης έχει διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι από το κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει να μην έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τον Κρητικό βουλευτή, δήλωσε ότι θα τον συναντήσει, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί. Κρίνοντας από τον «αυθόρμητον» του χαρακτήρος Πολάκη δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να παραστεί στη συνεδρίαση, όπως είχε αποπειραθεί να κάνει και τη μέρα που διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα. Το τι θα πράξει ο κρητικός βουλευτής παραμένει ένα γρίφος για δυνατούς λύτες.

«Ρίχτε τους τόνους» το μήνυμα Κασσελάκη

Ο κ. Κασσελάκης πάντως χαρακτήρισε «νοσηρό» τον δημόσιο διάλογο που γίνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε μάλιστα να πέσουν οι τόνοι, καθώς όπως έγραψε, «τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους.

«Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Πολάκης επιμένει στις επιθέσεις του εναντίον της Αθηνάς Λινού και άγνωστο παραμένει εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιλέξει να την διαγράψει προκειμένου να «σβήσει» το ένα από τα δύο μέτωπα που έχει ανοιχτά.

Πηγές μιλώντας στο CNN Greece δεν απέκλειαν πάντως τελικά η κ. Λινού να … διευκολύνει, αποχωρώντας με δική της πρωτοβουλία από το κόμμα.

«Δε θα ξεμπερδέψουν μαζί μου»

Ο Παύλος Πολάκης συνεπής στην τακτική των τελευταίων εβδομάδων συνέχισε σε υψηλούς τόνους δημοσιεύοντας την περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης, που του επιβλήθηκε ως ποινή για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έτσι για να ‘’ικανοποιηθούν’’ και κάποιοι μες στο Συριζα που νόμιζαν πως θα ξεμπέρδευαν μαζί μου αλλά δεν…», έγραψε ο κ. Πολάκης, μήμυμα με αποδέκτες τόσο τον πρόεδρο, όσο και αυτούς που τον αμφισβητούν.

Σκληρή γλώσσα από τον Σπίρτζη – Το ενδεχόμενο διαγραφής του

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει και το ενδεχόμενο διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη που έχει παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας και ανήκει στην ομάδα των 87. Ο κ. Σπίρτζης εξαπέλυσε χθες εκ νέου πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και του Παύλου Πολάκη.

«Χρησιμοποιεί (ο Στέφανος Κασσελάκης) μια γκαιμπελίστικη πρακτική και επικοινωνιακή πρακτική ακόμα και στα βίντεο που βγάζει στη δημοσιότητα», «αν ο Στέφανος Κασσελάκης αγαπάει το χώρο, οφείλει να παραιτηθεί», «ο κ. Πολάκης κάνει την αυτοκριτική του γιατί έφερε τον Κασσελάκη», είναι μόνο μερικές χαρακτηριστικές φράσεις από τα όσα ανέφερε σήμερα στο Open.