ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη - Ποιοι συμμετείχαν

O Kυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα της Τρίτης (13/08) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις πυρκαγιές που έπληξαν την βορειοανατολική Αττική, το απόγευμα της Τρίτης (13/08) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη διήρκησε μια ώρα, ενώ συζητήθηκαν όλα τα θέματα για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική και τις καταστροφές που προκλήθηκαν, αλλά και η αρωγή εκ μέρους του κράτους στους πληγέντες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και σε αυτήν συμμετείχαν εκτός του πρωθυπουργού, και του αρμόδιου υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, οι κ.κ. υπουργοί, ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας, ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης, οι υπουργοί Επικρατείς Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στην σύσκεψη θα συνδεθούν οι Σταμπουλίδης, Πετραλιάς, Παπαθανάσης και Κοντογεώργης.

Έκτακτη χρηματοδότηση 4,7 εκατ. στους δήμους που επλήγησαν

Σημειώνεται ότι στην άμεση επιχορήγηση των οκτώ δήμων της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δήμους που υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά στην Αττική φτάνει τα 4.700.000 ευρώ και συμφωνήθηκε έπειτα από συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και τους δημάρχους της βορειοανατολικής Αττικής.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά επιχορήγησης ανά δήμο εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης