ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών

Η Ολομέλεια της Βουλής (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή (2/8) η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το πόρισμα του Αρείου Πάγου που αφορά τις υποκλοπές μετά από αίτημα που κατατέθηκε την Τετάρτη (31/7) από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστεράς.

Στο σχετικό αίτημα που κατατέθηκε ζητήθηκε η κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και του αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, για την διαβίβαση του τελικού τους πορίσματος.

O πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.

Μαρινάκης: Δεν τιμά τη Δημοκρατίας

Σχολιάζοντας το αίτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως «δεν τιμά τη Δημοκρατία μας. Μας λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, αν δεν τους αρέσει μια απόφαση της Δικαιοσύνης, θα πηγαίνουν στην Βουλή και θα ζητάνε τον λόγο».

«Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα όταν τα λέει αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα των αμετάκλητα καταδικασμένων, είναι "μια μέρα στη δουλειά" το να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει διάκριση εξουσιών. Αλλά το να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ που έχει μια παράδοση στους θεσμούς, να σύρεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Κωνσταντοπούλου, σημαίνει ότι θέλει να είναι, όχι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, αλλά ένας πράσινος ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης