Γεωργιάδης: Όσοι αμφισβητούν το πόρισμα της Δικαιοσύνης αμφισβητούν την Δημοκρατία
«Όσοι αμφισβητούν το πόρισμα της Δικαιοσύνης αμφισβητούν στο σύνολό της την αστική δημοκρατία της χώρας. Είναι αδύνατο να πει κάποιος ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε το χατίρι στην κυβέρνηση για να συγκαλύψει αυτήν την υπόθεση», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή αναφερόμενος στο βούλευμα του Άρειου Πάγου για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
«Δεν σηκώνει καμία νομική αμφισβήτηση το οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα σε επίπεδο Αρείου Πάγου, το οποίο λέει ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών, δεν υπήρχε καμία εμπλοκή της ΕΥΠ, και προσέξτε, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες», προσέθεσε κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια μετά την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου ότι πλέον τα μέλη της κυβέρνησης από σήμερα θα κρύβονται προφανώς πίσω από το πόρισμα του Αρείου Πάγου.
«Με βάση αυτό το πόρισμα, η χώρα είναι πλέον και με τη βούλα παιδική χαρά του οργανωμένου εγκλήματος. Η χώρα πια με βάση αυτό το πόρισμα είναι με τη βούλα μπανανία. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο εργαστήκατε», συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος.
«Όσα είπατε είναι η πλήρης αμφισβήτηση του κράτους δικαίου της χώρας και η πλήρης αμφισβήτηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ερεύνησε την υπόθεση με τη μεγαλύτερη επιμέλεια, πήρε ένορκες καταθέσεις από όλους τους εμπλεκομένους, άσκησε διώξεις σε αυτούς που έπρεπε να ασκήσει και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:
Καμία σχέση του predator με τις κρατικές υπηρεσίες. Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, σε δίωξη πηγαίνουν τέσσερις υπεύθυνοι ιδιωτικών εταιρειών, στο αρχείο οι υποθέσεις όλων των υπολοίπων που είχαν κατηγορηθεί» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφέρθηκε κατόπιν στον Γρηγόρη Δημητριάδη που απομακρύνθηκε από την θέση του λέγοντας: «Κανονικά, όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι σήμερα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει με μια συγνώμη στον Γρηγόρη Δημητριάδη.
Τον άνθρωπο που συκοφαντήθηκε, παντός άλλου, στην Ελλάδα, για τις υποκλοπές. Ο πρωθυπουργός, για να αφήσει τη δικαστική έρευνα απερίσπαστη, ζήτησε την παραίτηση του κ. Δημητριάδη κι εκείνος πολύ σωστά, απείχε από κάθε αξίωμα, όλους αυτούς τους μήνες.
Αυτήν τη στιγμή όμως, σήμερα, έχουμε ένα καινούργιο δεδομένο. Έχουμε ένα οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης, σε επίπεδο Αρείου Πάγου, που σημαίνει ότι δεν σηκώνει καμία νομική αμφισβήτηση, που λέει ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών, δεν υπήρχε καμία εμπλοκή της ΕΥΠ, και προσέξτε, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.
Για την πρώην εισαγγελέα της ΕΥΠ, τόνισε ότι ελέγχθηκε από τους αρεοπαγίτες και προβιβάστηκε σε προϊσταμένη εισαγγελέας στον Πειραιά ενώ αν είχε παρανομήσει θα της είχαν ασκήσει δίωξη και δεν θα την είχαν προβιβάσει.
«Άρα, από σήμερα, και μετά από το αμετάκλητο βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης, σε επίπεδο Αρείου Πάγου, στο κράτος αυτό που λέγεται Ελλάδα, όλοι εσείς είστε υποχρεωμένοι να μην ξανά αναφέρετε σκάνδαλο υποκλοπών, εμπλέκοντας την κυβέρνηση», κατέληξε