ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στάση αναμονής από Πολάκη μέχρι το φθινόπωρο – Και συνέχεια στη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-Πλεύση

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις του κρατά ο Παύλος Πολάκης, περιμένοντας τις αντίστοιχες του Στέφανου Κασσελάκη όχι μόνο απέναντι στον ίδιο αλλά και στο δρόμο προς το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής θα εξακολουθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως όσο δεν κινείται και διαδικασία παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δίνει χρόνο στον πρόεδρο του κόμματος και δεν σκοπεύσει να ιδρύσει δικό του, ωστόσο αυτός ο χρόνος θα λήξει το φθινόπωρο αν δεν έχει προηγηθεί κάποια κίνηση καλής θέλησης από τον κ. Κασσελάκη, όπως είναι κυρίως η επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο, πάντως, του να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι και να αποφευχθεί νέος γύρος αντιπαράθεσης (και) για την τύχη του κ. Πολάκη δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, μολονότι από την Κουμουνδούρου διέρρεαν την προηγούμενη εβδομάδα πως θα συνεδρίαζε στις αρχές της τρέχουσας.

Χρόνο, εξάλλου, στον κ. Κασσελάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες δίνουν και τα πέντε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής- Χατζησάββας, Οικονόμου, Σαραντοπούλου, Μπεχράκης, Γιαπιτζής- που με κείμενό τους τον καλούσαν, ανάμεσα σε άλλα, να πάρει πίσω τη διαγραφή Πολάκη.

Κοινή τους πρόθεση φέρεται να είναι να συνδράμουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντάς του την ευελιξία να αναιρέσει την απόφασή του για τον «αψύ Κρητικό», τον οποίο θεωρούν απαραίτητο για τη συγκράτηση των κασσελακικών μελών και στελεχών, χωρίς επιπλέον πολιτικό κόστος.

Παραλλήλως, στιγματίζουν και την πρόσφατη στάση της Αθηνάς Λινού να χειροκροτήσει στη Βουλή τον Άδωνι Γεωργιάδη την ίδια ώρα που την κατηγορούν πως δεν ασκεί αντιπολίτευση ούτε σε τομείς που γνωρίζει πολύ καλά ως επιδημιολόγος όπως για την πανώλη στη Θεσσαλία.

Στο μεταξύ, ως μία κίνηση που υλοποιεί στην πράξη την προτροπή Κασσελάκη σε ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Πλεύση Ελευθερίας για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όταν πρόκειται για μείζονα θέματα χαρακτηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα που κατέθεσαν για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καλώντας στη Βουλή την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κατάθεση αλλά και το περιεχόμενο της επιστολής που συνοδεύει το αίτημα προηγήθηκε συνεννόηση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου, τη Χαριλάου Τρικούπη και το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν, μάλιστα, πως η συνεννόηση ανάμεσα στα τρία κόμματα προοιωνίζεται και συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης