ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι περισσότεροι προεξοφλούν επιστροφή Πολάκη πριν το συνέδριο - Το «παιχνίδι» με τις θητείες

ΣΥΡΙΖΑ: Οι περισσότεροι προεξοφλούν επιστροφή Πολάκη πριν το συνέδριο - Το «παιχνίδι» με τις θητείες
Ο Παύλος Πολάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μπορεί η Βούλα Κεχαγιά να υπενθύμισε με νόημα στη χθεσινή (Δευτέρα) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως ο Παύλος Πολάκης διαγράφηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, λίγοι ωστόσο στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι δεν θα επανέλθει σύντομα σε αυτή και, μάλιστα, πριν το συνέδριο του Οκτωβρίου.

Το ότι, μάλιστα, η επιστημονική συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη φέρεται να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ενδεχομένως να λειτουργήσει κι ως άλλοθι για την επιστροφή του βουλευτή Χανίων, ο οποίος στο δρόμο προς μια νέα εσωκομματική σύγκρουση μοιάζει με πολύτιμο σύμμαχο για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αυτό είναι, άλλωστε, και το σκεπτικό και των πέντε μελών της Κεντρικής Επιτροπής - Μάρκος Χατζησάββας, Θανάσης Οικονόμου, Λεωνίδας Μπεχράκης, Μαύρα Σαραντοπούλου, Μιχάλης Γιαπιτζή ς- που επιχειρηματολόγησαν δημοσίως υπέρ της αναίρεσης της διαγραφής Πολάκη, προειδοποιώντας στην ουσία τον κ. Κασσελάκη να μην επαναλάβει το λάθος του Αλέξη Τσίπρα, επιλέγοντας τις εσωκομματικές ισορροπίες από τις απαραίτητες ρήξεις.

Στην Κουμουνδούρου, επίσης, χρησιμοποιούν, για να το ακούνε και οι «87», το παράδειγμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά όχι κι από το κόμμα.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της αφαίρεσης προσχημάτων από την εσωκομματική αντιπολίτευση εντάσσεται και το ανοιχτό ενδεχόμενο που αφήνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί στο καταστατικό συνέδριο ο περιορισμός των τριών κοινοβουλευτικών θητειών που αν εφαρμοστεί αφήνει εκτός της επόμενης Βουλής προβεβλημένα στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη κι ο Νίκος Παππάς.