ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος στον Υμηττό: Δήμοι και εθελοντές δείχνουν τον δρόμο για την πολιτική μας προστασία

Γερουλάνος στον Υμηττό: Δήμοι και εθελοντές δείχνουν τον δρόμο για την πολιτική μας προστασία

Ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος, Παύλος Γερουλάνος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / INTIME NEWS

Μαζί με τους Δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, Ηλιούπολης, Στάθη Ψυρρόπουλο και Βύρωνα, Αλέξη Σωτηρόπουλο, βρέθηκε δίπλα στους εθελοντές του ΣΠΑΥ και στα πυροφυλάκια των τριών Δήμων, στον Υμηττό, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος, Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Γερουλάνος ενημερώθηκε από τους Δημάρχους και τους εθελοντές για την εντυπωσιακή δουλειά που γίνεται στον ΣΠΑΥ, σε θέματα πρόληψης και πολιτικής προστασίας, και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η προσπάθειά τους, αλλά και το πώς το παράδειγμα του ΣΠΑΥ μπορεί να γίνει πρότυπο για κάθε Δήμο της χώρας.

Σε δηλώσεις του, ο Παύλος Γερουλάνος, υπογράμμισε τα εξής: «Αυτό το οποίο βλέπουμε να γίνεται εδώ, και σε ό,τι αφορά την τεχνική υποστήριξη αλλά και τους εθελοντές, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, είναι ακριβώς το όραμα της Αναγέννησης το οποίο έχω παρουσιάσει, ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η ιδέα ότι όταν εμπλέξεις σωστά την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορείς πραγματικά να κάνεις θαύματα. Γιατί, αυτήν την ώρα, αν υπάρχει ένας λόγος που αισθανόμαστε μια σιγουριά παραπάνω για τον Υμηττό είναι αυτός ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού, φτάνοντας στο σημείο να μπορεί να βασιστεί η Πολιτεία πάνω του για την προστασία του βουνού. Εάν μπορούσαμε, αυτήν την ιδέα, να την κάνουμε πράξη σε κάθε Δήμο της Ελλάδας, τότε θα μπορούσαμε να κοιμόμαστε ήσυχοι για την Πολιτική Προστασία και αντί να ξοδεύουμε του κόσμου τα λεφτά για την πυρόσβεση μόνο, να ξοδεύουμε καταρχήν τα χρήματα που χρειάζονται για την πρόληψη».

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε τα εξής, απευθυνόμενος στον Παύλο Γερουλάνο: «Χαιρόμαστε που σας έχουμε σήμερα κοντά μας, γιατί ξέρουμε ότι έχετε πάει ένα βήμα πιο κάτω, έχετε παρακολουθήσει κι άλλες σύγχρονες τεχνικές. Χρειαζόμαστε από την πολιτική ηγεσία οραματικές αντιλήψεις και διάθεση σαν τη δική σας, που αναζητείτε όχι αυτό που κάνουμε γιατί το κάνουμε, αλλά πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε και να το σηκώσουμε ακόμα παραπάνω»