ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αν η διαγραφή Πολάκη είναι ένα πολιτικό τερτίπι, ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμά τον λαό

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη στη Βουλή

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την ελπίδα να μην είναι η διαγραφή του Παύλου Πολάκη «ένα πολιτικό τέχνασμα του Αυγούστου, για να επανέλθει λίγο αργότερα», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανήλθε και σήμερα στο θέμα της επίθεσης του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεργάτη του.

Ο κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε ότι από τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη μετά την αποπομπή Πολάκη, καταλαβαίνει πως διαφαίνεται επιστροφή του «κάτι όμως που είναι υποτιμητικό για τον ελληνικό λαό».

Επίσης αν η διαγραφή είναι εικονική, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι υποτιμητικό και για κάθε εργαζόμενη γυναίκα που έχει δεχθεί bullying στη δουλειά της, «να χρησιμοποιήσουμε πολιτικάντικα τερτίπια».

«Εδώ έχουμε το αρχέτυπο που υποτίθεται μάχεται η αριστερά: το bullying του εργοδότη στην εργαζόμενη», ανέφερε και εξήγησε ότι η κα Πετρούλια δεν είναι εδώ στη Βουλή από χόμπι, αλλά βρίσκεται εδώ κάνοντας μια δουλειά είναι εργαζόμενη που κάνει μια δουλειά».

«Χαίρομαι για την απόφαση που έλαβε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί έχω τα όποια θέματα μπορεί να έχω με τον κ. Πολάκη, αλλά θα ήταν τραγικό ως μήνυμα να φανεί ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε στο κοινοβούλιο ότι το bullying σε εργαζόμενο στην Ελλάδα απαγορεύεται. Και το bullying σε εργαζόμενη, πολλώ μάλλον, αποτελεί στην κοινωνία που ζούμε, ευτυχώς, μια επονείδιστη και παράνομη πρακτική», προσέθεσε ο υπουργός.

«Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι όχι εχθροί»

O υπουργός υπογράμμισε ότι το να συγκρουόμαστε πολιτικά στην αίθουσα μεταξύ μας, είναι θεμιτό, κατανοητό, αποδεκτό, καμιά φορά μπορεί και να ξεπεράσουμε και τα όρια.

«Η Βουλή είναι ένας χώρος συνθέσεων αλλά και συγκρούσεων. Ούτε μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα ούτε μπορούμε να διαφωνούμε στα πάντα. Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι όχι εχθροί, αυτό πιστεύω εγώ, αλλά καμιά φορά μπορεί να ξεπεράσουμε τα όρια και για να είμαι και απολύτως ειλικρινής, ο τελευταίος που θα μπορούσε στην αίθουσα αυτή να κάνει κριτική, ως προς την τήρηση ορίων, θα ήμουν εγώ.

Και επειδή δεν μου αρέσει να μη βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, σας λέω ότι κι εγώ έχω ξεπεράσει κάποιες φορές τα όρια. Προσπαθώ να μην το κάνω αλλά μου έχει συμβεί.

Όπως σε αυτή την επιτροπή, με τη φράση μου την προηγούμενη εβδομάδα, με τη φράση μου στον κ. Πολάκη, για την οποία και του ζήτησα συγνώμη την επόμενη μέρα στην Ολομέλεια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «είναι διαφορετικό αυτό και διαφορετικό να στρεφόμαστε κατά υπαλλήλων.

Οι υπάλληλοι εδώ είναι για να μας εξυπηρετούν, για να κάνουμε τη δουλειά μας και να μπορεί να βγαίνει η λειτουργία του κοινοβουλίου, είτε των βουλευτών είτε των υπουργών, είτε των υπηρεσιών της Βουλής, με τρόπο ώστε να φτάνουμε στο τέλος σε ένα αποτέλεσμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης