ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε τακτικισμούς κι ατομικές ατζέντες

Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε τακτικισμούς κι ατομικές ατζέντες

Ο Στέφανος Κασσελάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Όχι σε τακτικισμούς κι ατομικές ατζέντες» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λίγη ώρα μετά τη διαγραφή Πολάκη.  

Ο κ. Κασσελάκης πάντως απέφυγε την ευθεία αναφορά στον βουλευτή Χανίων.

Μιλώντας, πάντως, για τα εσωκομματικά, υπογράμμισε πως «έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε σαν 156 για αξιοπρέπεια, σεβασμό, δικαιοσύνη, ευημερία κι ασφάλεια και πως δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς κι ατομικές ατζέντες.

«Πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά γιατί τα επουσιώδη διαιρούν και αφαιρούν. Κι εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια και το δικαίωμα να ξεχάσουμε την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό. Και ανάμεσά μας δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος, αλλά είμαι βέβαιος, αλλιώς δεν θα ήμουν πρόεδρος σε αυτό το κόμμα, ότι δεν υπάρχει και κανένας δόλιος. Ελάτε να αναδείξουμε τη συλλογική μας ποιότητα κι όχι τις ατομικές μας μικροδιαφωνίες. Ο λαός σας εξέλεξε βουλευτές κι ο λαός με εξέλεξε πρόεδρό σας. Και για κανέναν μας δεν έκανε λάθος, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως χθες Τετάρτη για τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε μια ομιλία ιστορικού αναθεωρητισμού.

«Μίλησε κυρίως εκ μέρους της παραταξιακής, αλλά και οικογενειακής του παράδοσης. Μίλησε για επούλωση των πληγών της χουντικής προδοσίας κι αποκατάσταση κατά την μεταπολίτευση του γνήσιου πατριωτισμού έναντι των χουντικών δοξασιών, χωρίς να διευκρινίσει πως υπηρετεί κάτι τέτοιο η ύπαρξη κορυφαίων υπουργών του υμνητών και νοσταλγών. Με ψευδοπατριωτικές αμετροέπειες, σαν αυτές του κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να ξεχάσουν οι άνθρωποι τον εθνικό ακρωτηριασμό στον οποίο μας οδήγησαν οι απόψεις των δασκάλων του;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: "Αυτό επέμεινε εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη από τα 50 χρόνια δημοκρατίας σε αυτή την χώρα: Το να έχει ο πολίτης το δικαίωμα να επιλέξει μόνο το πώς θα πτωχεύσει. Πόσο άδικο και πόσο χυδαίο ταυτόχρονα και ανέντιμο απέναντι στους δημοκρατικούς αγώνες τόσων δεκαετιών".

Ο ίδιος υποστήριξε πως η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συμπίπτει με την κορύφωση του κυβερνητικού αδιεξόδου που προμηνύει την κατάρρευση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και την ανεξέλεγκτη πτώση των θραυσμάτων στο σύνολο της κοινωνίας, θέτοντας ως παραδείγματα την υγεία, τις εργασιακές σχέσεις και το κράτος δικαίου.

«Η Ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους ξανά με την ανάγκη να δείξουμε στην κοινωνία την ασφαλή διέξοδο από τα αδιέξοδα, όπως το κάναμε και το 2015. Έχει σημασία η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να μην είναι θεατής, αλλά να είναι πρωταγωνιστής και πλοηγός της ανασύνταξης και της επανεγκατάστασης στην κυβέρνηση μιας πραγματικά δημοκρατικής, συμπεριληπτικής κυβέρνησης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναμένουμε τις εξελίξεις στο περιβάλλον μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κασσελάκης πρότεινε την αύξηση των μισθών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και προσλήψεις στο ΕΣΥ.

«Προτιμώ να με μισούν οι δολοπλόκοι παρά να με κατηγορούν για συνένοχο τα θύματα της διαπλοκής», είπε χαρακτηριστικά.