ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας για Πολάκη: Απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό - Ποια ποινή του επέβαλε

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Την απευθυνση μομφής καθώς και περικοπή μισού μισθού για τον Παύλο Πολακη αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλης, Κώστας Τασούλας, με αφορμή την αήθη επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. 

«Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας λόγο για «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό».

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα (25/7) στη Βουλή, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση από τον Υπουργό Υγείας ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα την λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Πολάκη.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε ακόμα ένα απεχθές απαράδεκτο και αηδιαστικό κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφορά συναδέλφου έναντι γυναίκας που έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή βουλής η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονιδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από του κ. Παύλο Πολάκη.

Αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και υβριστικό «μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου έχετε μόνιμο στρίψιμο του προσώπου σας» και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφοράς.

Ειλικρινά πιστέψτε με ότι όση φιλοδοξία και να περιέχει να είναι κανείς πρόεδρος βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης ο οποίος κατ' επανάληψη έχει εκθέσει την παράταξή του.

Δεν θα του επιτρέψω από εδώ και πέρα σε αυτόν τον χυδαίο ζήτουλα προσοχης μέσω ύβρεων να προσβάλει τις ιδιότητες όλων μας. Αυτή η κατεπανάληψη υβριστική και ταπεινωτική για τρίτους συμπεριφορά που είναι με κόρδωμα συμπεριφοράς ανδροπρεπή παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο...

Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε κ. Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας στον βούρκο. Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του Ο κανονισμός της Βουλής δεν έχει γίνει για τύπους Πολάκη…

Θα εξαντλήσω την αυστηρότητα του κανονισμού στο πρόσωπό του. Εχουμε σαφώς παραβίαση του άρθρου 77 η οποία σηκώνει την απόδοση μομφής και η πιο επαχθής συνέπεια με τη δική σας άδεια, με νεότερη διάταξη, που και αυτή είναι επικής - γιατί ούτε τότε δεν φανταζόμασταν τέτοιες συμπεριφορές- τη περικοπή μισού μισθού του.


Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά να είναι βέβαιος ότι με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με τη χυδαιότητα αυτή τα οικονομικά της χώρας.

Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές αυτές γιατί φοβόμαστε ότι θα μας βρίσει ο Πολάκης. Ξεκινάει τώρα, και είναι το πρώτο μέτρο, θα έχουμε και επαχθέστερα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κατέληξε την παρέμβασή του, τονίζοντας:

«Χθες μιλήσαμε για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας, είπαμε ότι έχουμε βελτιώσει τον κοινοβουλευτισμό και δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε κύριο Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Αν έχει επιλέξει αυτόν τον βούρκο, ας τον χαρεί μόνος του. Ο Κανονισμός της Βουλής, δεν έχει γίνει γίνει σαν τύπους σαν τον Πολάκη, έχει γίνει για ανθρώπους που στιγμαία και επ' ευκαιρία παραφέρονται και τυγχάνουν μιας αποδοκιμασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης