ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης με απόφαση Κασσελάκη - Θύελλα αντιδράσεων για τον βουλευτή

O βουλευτής Παύλος Πολάκης INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση για παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης είχε ζητήσει το βίντεο από τη Βουλή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ το είδε διεξοδικά πριν πάρει την απόφαση του να επικοινωνήσει με την κ. Φάμελο και να ζητήσει τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ενώ επικοινώνησε και με την Αθηνά Λινού

Αμετανόητος Πολάκης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Παύλος ΠΟλάκης δήλωσε πριν λίγο στο κυλικείο της Βουλής, αναφερόμενος και στον κ. Τασούλα για την πινή που επεβλήθη: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλει στους συνεργάτες υπουργών που κορόιδευαν» .

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μίλησε για «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό» ενώ αποφάσισε «μομφή και περικοπή μισού μισθού για τον Παύλο Πολακη».

Το χρονικό

H αποπομπή του Παύλου Πολάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήρθε μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η νέα, αήθη, φραστική επίθεση του βουλευτή της Ν.Δ. κατά συνεργάτιδας του Υπουργείου Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που παρέστη στη συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης:

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω» είπε ο κ. Πολάκης διότι... του φάνηκε ότι η συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη έκανε «ξίνισε τα μούτρα της» όταν μιλούσε εκείνος.

Η προσβλητική συμπεριφορά Πολάκη κατά το πρόσωπο στη συνεργάτη του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών που βρισκόταν στην αίθουσα και το κλάμα κυριολεκτικά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού. Η κυρία Λινού, ακούγοντας τον «συνάδελφό της» να καταφέρεται με ιταμό ύφος προς τη συνεργάτη του υπουργού Υγείας, ξέσπασε σε λυγμούς και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Στύλιος, ανέφερε ότι δεν είναι αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίθθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων.

Αντίδραση Γεωργιάδη

Αμεση ήταν και η αντίδραση του Υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας πως «εν απουσία του, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια». Αναλυτικά το κείμενο που δημοσίευσε στα social media:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 (Πολάκης) επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια.

Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη.

Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιος και ο @DimVartzopoulos .

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη.

Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά...»

Π. Μαρινάκης: «Πρέπει να διαγραφεί»

Αμεση ήταν η αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη νέα επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του Υπ. Υγείας, κατά την διάρκεια της σημερινής (25/7) συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Ο κ Μαρινάκης επισημαίνει πως πλέον «έχει χαθεί κάθε ίχνος ευπρέπειας» και τονίζει:

«Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης