ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Πολάκη στην συνεργάτη του Γεωργιάδη – Συγγνώμη και δάκρυα από την Αθηνά Λινού

Ο Παύλος Πολάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Νέο επεισόδιο προσωπικής επίθεσης, στα όρια του μπούλινγκ, σε γυναίκα, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, εκτυλίχθηκε σήμερα (25/7) στη Βουλή. Aμεση αντίδραση από τον Υπουργό Υγείας ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη.

Αυτή τη φορά η συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, Νατάσσα Πετρούλια, που παρέστη στη συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, δέχθηκε την επίθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ … γιατί δεν του άρεσαν τα μούτρα της.

Η προσβλητική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη κατά το πρόσωπο στη συνεργάτη του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών που βρισκόταν στην αίθουσα και το κλάμα κυριολεκτικά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού. Η κυρία Λινού, ακούγοντας τον «συνάδελφό της» να καταφέρεται με ιταμό ύφος προς τη συνεργάτη του υπουργού Υγείας, ξέσπασε σε λυγμούς και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω» είπε ο κ. Πολάκης διότι ...του φάνηκε ότι η συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη έκανε «ξίνισε τα μούτρα της» όταν μιλούσε εκείνος.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο είπε η κυρία Λινού, κλαίγοντας.

Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Στύλιος , ανέφερε ότι δεν είναι αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίθθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων.

Αντεπίθεση Γεωργιάδη

Αμεση ήταν και η αντίδραση του Υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας πως «εν απουσία του, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια».
«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του στο «X».

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσίευσε στα social media:

«Δεν συνάδει με τον χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουν διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Παπαθανάσης.

«Είναι απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο. Δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή. Έχει γίνει επανειλημμένος και γι' αυτό απογοητεύομαι. Εμείς διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές» είπε και ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έξαλλοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Μπάρκας δήλωναν «έξαλλοι» για την συμπεριφορά του Παύλου Πόλακη. «Δεν είναι αυτή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συμφωνούμε με αυτές τις συμπεριφορές», έλεγαν στο περιθώριο της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε το επίμαχο βίντεο από τη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης