ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπε ο Κασσελάκης σε Γεροβασίλη-Νοτοπούλου το βράδυ της Τρίτης- Για ποιον χτυπά η καμπάνα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Με το "σε όποιον δεν του αρέσει να φύγει" δεν εννοούσα εσάς», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Όλγα Γεροβασίλη και στην Κατερίνα Νοτοπούλου, τις οποίες αναγνωρίζει ως εσωκομματική του αντιπολίτευση, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος μπήκε στη συνεδρίαση διαδικτυακά από τις Σπέτσες κι αφού είχε ήδη ξεκινήσει και την ώρα που μιλούσε η βουλευτίνα Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, η οποία μάλιστα εξεπλάγη, είχε εκνευριστεί με την τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου με τον οποίο η σχέση του είναι ψυχρή εδώ κι αρκετό καιρό.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε ζητήσει να μην συμπέσει το συνέδριο του κόμματος με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στις 6 Οκτωβρίου.

Συνεργάτες, πάντως, του κ. Κασσελάκη μας διέψευσαν κατηγορηματικά πληροφορίες που διακινήθηκαν στα δημοσιογραφικά γραφεία χθες (Τετάρτη) βράδυ περί αντικατάστασης του κ. Φάμελλου, του διευθυντή του γραφείου του προέδρου, Μανώλη Καπνισάκη, και του γραμματέα του Οργανωτικού Γραφείου, Γιάννη Βουλγαράκη.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα ξεκινήσει στις 18.30 με ομιλία Κασσελάκη κι αυτή τη φορά θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις βουλευτών, αρκετοί από τους οποίους θα διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της παρακράτησης από το μισθό τους για το κόμμα.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, του «damage control» μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χθες σειρά τετ α τετ επαφών με βουλευτές στο γραφείο του στη Βουλή.

Η αρχή έγινε με την κυρία Γεροβασίλη, με την οποία συνομίλησαν επί αρκετή ώρα, καθώς η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κ.Ο. λόγω του ότι θα βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε στη συνέχεια με τους βουλευτές Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αρκαδίας, Γιώργο Παπαηλιού, Α’ Θεσσαλονίκης, Ράνια Θρασκιά και Χρήστο Γιαννούλη, Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, και Αργολίδας, Γιώργο Γαβρήλο.

Οι συναντήσεις αυτού του τύπου θα συνεχιστούν και σήμερα.

Από τη συνεδρίαση θα απουσιάσει κι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την Κυριακή αναχωρεί για ολιγοήμερες διακοπές δίνοντας στην ουσία πολιτικό ραντεβού από το φθινόπωρο.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη στεγαστική πολιτική και το ιδιωτικό χρέος για τις οποίες θα ζητήσουν τη συνδρομή και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Όπως κι αν έχει, μεγάλη μάχη στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα δοθεί και για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας, όποια ονομασία κι αν αποκτήσουν το φθινόπωρο, επισημαίνουν στο CNN Greece όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Κι αυτό γιατί από τον έλεγχο των οργάνων θα κριθεί κατά βάση και η εφαρμογή του νέου καταστατικού και, βεβαίως, ο έλεγχος του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Και το παρόν καταστατικό απαγορεύει τις τάσεις και την εκτός κομματικής γραμμής δημόσια έκφραση γνώμης κι επιβάλλει τον περιορισμό των τριών κοινοβουλευτικών θητειών αλλά δεν τηρείται», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο τρόπος εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να αποτελέσει νέο σημείο τριβής, με πολλούς πάντως να εξορκίζουν το μοντέλο του 2022 όταν ο Αλέξης Τσίπρας επανεκλέχθηκε πρόεδρος από άλλο εκλογικό σώμα από αυτό από το οποίο εκλέχθηκε η Κ.Ε.

Ενστάσεις υπάρχουν και για το κατά πόσο πρέπει η εκλογή να «σπάσει» σε περιφέρειες όπως συνέβη πριν δύο χρόνια.

Σημειώνεται πως ξεκίνησε η διαβούλευση για τις αλλαγές στο καταστατικό.

Μετά από αυτή την ημερομηνία θα συνεδριάσει η Επιτροπή Καταστατικού ώστε να κωδικοποιήσει τις προτάσεις και να υποβάλει τη σχετική της εισήγηση στην Κ.Ε. που θα συνεδριάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου (η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Παρασκευής).

Γι’ αυτό κι όπως μαθαίνουμε, στην πρώτη συνεδρίασή της τη Δευτέρα δεν κατατέθηκαν προτάσεις παρά ελήφθησαν αποφάσεις γύρω από διαδικαστικά ζητήματα και το χρονοδιάγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης