ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας: Η Ελλάδα προχώρησε, αλλά χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Την άποψη ότι η Ελλάδα αναμφισβήτητα προχώρησε στα 50 χρόνια της λειτουργίας της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής, που τιμά την αποκατάσταση της. Πρόσθεσε όμως ότι χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αναγκαίες αλλαγές συχνά έμειναν μισές όπως στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Τεχνολογία».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «το Κοινοβούλιο είναι σύμβολο της πιο μακράς δημοκρατικής περιόδου στη σύγχρονη ιστορία μας» και πως το πολίτευμα είναι πιο ισχυρό από ποτέ.

«Η Μεταπολίτευση», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «να αναδεικνύεται σε κομβικό σταθμό για την ιστορία του τόπου Πριν από μισό αιώνα τίποτα από όσα θεωρούμε δεδομένα δεν υπήρχε στη ζωή μας».

«Τα γενέθλια της Δημοκρατίας συμβαδίζουν με τα γενέθλια της ΝΔ και η πυξίδα της παράταξης δείχνει μόνο μπροστά», είπε ο πρωθυπουργός.

«Κορυφαία προσωπικότητα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «Είναι ο ηγέτης που ανέλαβε τη βαριά ευθύνη να ανατάξει τη χώρα και να διαχειριστεί την τραγωδία στην Κύπρο».

«Η Ελλάδα από μία φτωχή βαλκανική χώρα έγινε μια σημαντική ευρωπαϊκή χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Σε αυτό το μισό αιώνα άλλαξαν πολλά με τη συμβολή πολλών δυνάμεων. Κόμματα διαδέχονταν το ένα το άλλο ειρηνικά στην εξουσία Η οικονομία αναπτύχθηκε με τη συνδρομή της Ευρώπης έγιναν υποδομές, πανελλαδικές, θεσμοθετήθηκε το ΑΣΕΠ, μπήκαμε ΟΝΕ και στο ευρώ και πετύχαμε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη»

«Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1974», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι έγιναν άλματα σε όλους τους τομείς του κράτους και του δημόσιου βίου.

«Οπλισμένοι με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση οι αδυναμίες να μετουσιωθούν σε νέες δυνάμεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνεδρίαση θα μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δείτε live τη συνεδρίαση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης