ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση της ασυλίας της Έλενας Ακρίτα εισηγείται η Επιτροπή, μετά την μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Την άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα , θα εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια για την υπόθεση της μήνυσης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η απόφαση της Επιτροπής λήφθηκε με ομοφωνία καθώς το ζήτησε και η ίδια κα Ακρίτα. «Σέβομαι τη Δικαιοσύνη, θα δώσω τον δικαστικό αγώνα», φέρεται να είπε στα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Η Επιτροπή θα εισαγάγει την άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα στην Ολομέλεια και για δεύτερη παλαιότερη υπόθεση, που αφορά επίσης τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από δημοσιογράφο, με την οποία είχαν αλληλομηνυθεί. Επίσης άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Μπιάγκη πρόκειται να εισηγηθεί η Επιτροπή για την υπόθεση που αφορά το πόθεν έσχες του όταν ο βουλευτής υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, σχετικά με τα εισαγγελικά αιτήματα περί άρσης της ασυλίας της, ενημέρωσε ότι παραιτείται από την βουλευτική της ασυλία, ως μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς την Δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρει στο κείμενο της επιστολής της: «Εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ελέγξει αντιπρόσωπο του ελληνικού λαού για όσα ανάρτησε στο Διαδίκτυο, θα πρέπει καθεμιά και καθένας από εμάς να διευκολύνουμε και αυτό το δικαστικό έργο.
Τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερο στην δική μου περίπτωση, η οποία στην μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική μου πορεία δεν έχω τελέσει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα. Παραιτούμενη από την ασυλία μου και προσερχόμενη να δώσω αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, διεκδικώ και πάλι την ακώλυτη ενάσκηση της ελευθερία της έκφρασης, όπως κάθε πολίτης που έχει το καθήκον να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και να μην σιωπά.
Κατά την δική μου θεώρηση, το υπέρτατο αξίωμα στην Δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη. Ως πολίτης, λοιπόν, είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια, για τα οποία εκφράζω και την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο σε αυτή την συγκυρία, αλλά και διαχρονικά.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης