ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν επιθυμεί κλιμάκωση η «φρουρά Τσίπρα» - Τι της καταλογίζει ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

INTIME NEWS

Η αποκαλούμενη «φρουρά Τσίπρα» (Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Νοτοπούλου, Ραγκούσης, Ζαχαριάδης, Καρκούλια) δεν σκοπεύει να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή της με τον Στέφανο Κασσελάκη ύστερα από τη χθεσινή (Τρίτη) επεισοδιακή, μέσω zoom, συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Η χθεσινοβραδινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία λειτούργησε κι αυτή καταπραϋντικά (διαβάστε ), όπως και η προσωπική επικοινωνία που είχε με τις κυρίες Γεροβασίλη και Νοτοπούλου, αν και η πρόθεση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει κανονικά στη νέα συνεδρίαση της ΚΟΕΣ την Παρασκευή ήταν ήδη ειλημμένη.

Από αυτή, πάντως, ενδέχεται να απουσιάζει η αντιπρόεδρος της Βουλής λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών της που δεν σχετίζονται με όσα συνέβησαν χθες.

«Μας πείραξε ο τρόπος Κασσελάκη. Σεβόμαστε την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή του καταστατικού συνεδρίου στις αρχές Οκτωβρίου. Διατυπώσαμε, ωστόσο, τις ενστάσεις μας για το ότι συμπίπτει με τις προεδρικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για το λίγο χρόνο που υπάρχει για έναν προσυνεδριακό διάλογο ουσίας και για το ότι ο πρόεδρος δεν έχει καταθέσει εισήγηση για τις καταστατικές αλλαγές», μας λένε κάποιοι από τους αποχωρήσαντες της χθεσινής συνεδρίασης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης επιμένει πως δεν μπορεί το κόμμα να ετεροπροσδιορίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με ανθρώπους που τον στηρίζουν να αναρωτιούνται πως είναι δυνατό να θέτουν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα δεοντολογίας όταν αυτό δεν έχει τεθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη και δεν το είχαν θέσει στην Κεντρική Επιτροπή πριν δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε, άλλωστε, αιχμές πως κάποιοι επιθυμούν τη ρευστοποίησή της.

Ενόψει, πάντως, και της αυριανής (Πέμπτη) συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καταβαλλόταν προσπάθεια ένθεν κακείθεν να πέσουν οι τόνοι πριν ανοίξει για τα καλά ένας νέος γύρος εσωστρέφειας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει ως προμετωπίδα του τη μάχη κατά της διαπλοκής.

Όπως κι αν έχει, στη χθεσινή συνεδρίαση αποκαλύφθηκε επί της ουσίας κι ο ακήρυχτος πόλεμος που μαίνεται εδώ κι αρκετό χρονικό διάστημα ανάμεσα σε Κασσελάκη και Σωκράτη Φάμελλο.

Παραλλήλως, σημαντική επιτυχία θεωρούν στην Κουμουνδούρου τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την ανάπτυξη, τις μεταφορές, το κράτος δικαίου, το περιβάλλον, την εργασία και την κατανομή των κονδυλίων.

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, Κώστας Αρβανίτης, εξελέγη αντιπρόεδρος της LEFT για το πρώτο μισό της θητείας και συμπρόεδρος για το δεύτερο.

Στη νέα θητεία συνεχίζει στην Επιτροπή LIBE και στην EMPL, με κύριους τομείς ενδιαφέροντος την εργασία στην ψηφιακή εποχή και το ωράριο εργασίας.

Η Έλενα Κουντουρά εξελέγη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN κι ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης REGI, ενώ θα συνεχίσει ως μέλος στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM.

Ο Νικόλας Φαραντούρης θα είναι μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG), μιας επιτροπής κρίσιμης για τη σύνταξη του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων, αλλά και συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Θα είναι, επίσης, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

Ο Νίκος Παππάς αναλαμβάνει καθήκοντα ως τακτικό μέλος στις Επιτροπές Πολιτισμού και Παιδείας (CULT), Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) και Αναφορών (PETI).

Επιπλέον, ο κ. Παππάς εξελέγη από την ομάδα της Ευρωαριστεράς συντονιστής της Επιτροπής CULT.

Στο μεταξύ, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, θα συναντηθεί σήμερα, στις 12.00, ο κ. Κασσελάκης στα γραφεία της ΤτΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης