ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Ξεσηκωθήκατε στη ΝΔ για τον νταή Πολάκη, αλλά τα ίδια κάνετε κι εσείς

H πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου

PANAGOPOULOS

Για υποκριτική αγανάκτηση κατηγόρησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, απέναντι στη Μαρία Συρεγγέλα.

«Ξεσηκωθήκατε για την απρεπέστατη πράγματι, κακοποιητική και σεξιστική συμπεριφορά του κ. Πολάκη. Ο οποίος, ως άλλος νταής, συμπεριφέρθηκε με ανεπίτρεπτο τρόπο σε μια γυναίκα στέλεχός σας την κ.Συρεγγέλα», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, απευθυνόμενη στα βουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα ίδια όμως κάνετε εσείς και δεν ξεσηκώνεστε. Δεν ξεσηκωθήκατε ούτε όταν ο κ. Μαρκόπουλος με έλεγε γελοία, δεν ξεσηκωθήκατε ούτε όταν ο κ. Γεωργιάδης μου έλεγε ‘να είμαι πιο μαζεμένη', δεν ξεσηκωθήκατε ούτε όταν ο κ. Λαζαρίδης μου έλεγε ότι δεν έχω παιδιά και γι΄αυτό δεν δικαιούμαι να μιλώ για τα Τέμπη, δεν ξεσηκωθήκατε ποτέ απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές που όλοι και όλες οφείλουμε, όχι απλώς να στιγματίζουμε αλλά και να τις απομονώνουμε».

«Και με αυτή σας τη στάση, που έχει καταγραφεί από την πρώτη μέρα, από το πρώτο γιουχάισμα, όταν θεωρήσατε ότι μίλησα λίγο παραπάνω, για να αιτιολογήσω την ψήφο μου, που θυμίζει το χθεσινό γιουχάισμα των ακροδεξιών στο Στρασβούργο, απέναντι στην υποψήφια της Αριστεράς που είπε για το τέλος του φασισμού. Η συμπεριφορά σας αυτή παράγει πρότυπα, η συμπεριφορά σας αυτή δίνει το σήμα ότι ‘είναι οκ' να λες σε μια γυναίκα ‘βούλωστο', ‘τράβα σπίτι σου', ‘μη μιλάς επάνω μου' και στο τέλος να κάνεις πράξη αυτό που της λες», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε ότι "η συμπεριφορά αυτή είναι σύστοιχη με το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επί μήνες δεν έρχεται να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις της για τις γυναικοκτονίες, επί μήνες δεν στέργει να συζητήσει στη Βουλή για τις γυναίκες που δολοφονούνται».

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δικαιοσύνης, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι «η δικαιοσύνη είναι αξία ανεκτίμητη, είναι αγαθό κοινό, είναι προϋπόθεση ειρήνης και δημοκρατίας και δυστυχώς η δικαιοσύνη αναζητείται ακόμη, και σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

«Η Πλεύση Ελευθερίας αύξησε τη δύναμη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην εκπροσώπηση της Πλεύσης Ελευθερίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση γιατί η Πλεύση Ελευθερίας αύξησε τη δύναμη της, έχει πια στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα και μια δυναμική ευρωβουλευτή και ξεκίνησε την πορεία της στο ευρωκοινοβούλιο, όχι για να κάνει δημόσιες σχέσεις, όχι για να κάνει συναλλαγές, όχι για να χαριεντίζεται και τα λόμπι, αλλά για να διεκδικήσει δικαιοσύνη και σεβασμό των δικαιωμάτων, για όλους τους πολίτες της χώρας μας, για όλους τους πολίτες του κόσμου», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα επισήμανε ότι η ευρωβουλευτής Μαρία Ζαχαρία εγγράφηκε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αυτό θα επιτρέψει στην Πλεύση Ελευθερίας να φέρνει στο επίκεντρο τους πολίτες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους άνδρες, τους νέους, τις νέες, τους μεγαλύτερους, τις οικογένειες, τους πλημμυροπαθείς, όλους όσους μαστίζονται από την έλλειψη δικαιοσύνης, από τη μη απονομή δικαιοσύνης και από την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους.

«Χλιαρή αναφορά για την Κύπρο»

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε δε ότι κατά την παρουσία της στο Στρασβούργο αναφέρθηκε στην παράνομη κατοχή της Κύπρου. «Περίμενα να το είχε κάνει η ελληνική πλευρά. Συμπληρώνονται 50 χρόνια κατοχής στην Κύπρο και δεν επιτρέπεται το Ευρωκοινοβούλιο να μην έχει αναλάβει δυναμική, ηχηρή πρωτοβουλία, για την παύση της κατοχής και «δεν επιτρέπεται να γίνεται μια χλιαρή αναφορά, όπως ήταν η χθεσινή, ανάμεσα στην αναφορά στην Ουκρανία, στο Αφγανιστάν, στη Γάζα, ανάμεσα σε αυτές τις αναφορές, με ένα θολό τρόπο, και η Κύπρος, ως να μην πρόκειται για κράτος μέλος της ΕΕ που βρίσκεται υπό κατοχή».

«Δεν ξέρω αν η κ. Μέτσολα, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, άκουσε και αφουγκράστηκε τις χθεσινές δηλώσεις μου, την είχα συναντήσει προηγουμένως, σήμερα όμως πήρε μια πιο αποφασιστική θέση και αυτό είναι σίγουρα μια πρόοδος. Η Ελλάδα δεν μπορεί και οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορεί να παραμένουν σιωπηλές για το Κυπριακό, δεν μπορεί να παραμένουν σιωπηλές για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να επαμφοτερίζουν, ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα, δεν μπορεί να στρογγυλεύουν τις τοποθετήσεις τους και να ξεχνούν», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ατυχής και στο πεδίο της δικαιοσύνης και στο πεδίο της διαφάνειας και στο πεδίο της πάταξης της διαφθοράς και της πάταξης της διαπλοκής. «Σας ψέγουμε ότι υποκρίνεστε. Παριστάνετε και εσείς και οι σύμμαχοί σας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι θέλετε να πατάξετε την διαφθορά, αλλά προτείνετε, για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένα πρόσωπο το οποίο καταγγέλλεται για πρακτικές διαφθοράς και ήδη αυτές τις ώρες κάνει το γύρο της ενημέρωσης η απόφαση της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία παραβιάστηκαν οι αρχές της διαφάνειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την κυρία Φον Ντερ Λάιεν, στο επίπεδο των εμβολιασμών και των συμβάσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης