ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άγρια» κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για Καραμανλή και Τέμπη

«Άγρια» κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για Καραμανλή και Τέμπη

Ο Αδωνις Γεωργιάδης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα κοινοβουλευτικά έδρανα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μία ακόμη έντονη λογομαχία μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημειώθηκε στα κοινοβουλευτικά έδρανα, με αφορμή την απόφαση της Βουλής να εκπροσωπηθεί στις πρόσφατες τιμητικές εκδηλώσεις για τα 111 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Η πρόεδρος του κόμματος κόμμα Πλεύση Ελευθερίας κατήγγειλε την απόφαση αυτή, δεδομένων των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή στην τραγωδία των Τεμπών:

«Δεν είναι δυνατόν ένα πρόσωπο το οποίο ελέγχεται από την Δικαιοσύνη, έχουν διαβιβαστεί μηνύσεις και δικογραφίες για τις ποινικές ευθύνες που έχει για το έγκλημα των Τεμπών και έπρεπε να είναι υπόδικο, να έχει χρησθεί εκπρόσωπος της Βουλής» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ μίλησε για «ύβρη» και «ακραία πρόκληση».

«Οταν βλέπετε εμένα στηνν αίθουσα να είστε μαζεμένη. Δε σας φοβάμαι» απάντησε σε επίσης υψηλούς τόνους ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως «κοιμάστε και ξυπνάτε και φαντασιώνεστε πως είστε Ροβεσπιέρος» και πως «αν ζούσε την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, θα έστελνε τον κόσμο στην γκιλοτίνα».

Ανταπαντώντας, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε για «νταηλίκι και παλαιοσεξιστικές πρακτικές» τον υπουργό Υγείας, καλώντας τον να απευθύνεται με διαφορετικό ύφος στη μοναδική γυναίκα αρχηγό κόμματος.

Αναφερόμενος στην παρουσία του Κώστα Καραμανλή στους εορτασμούς των Σερρών ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως ορθώς επελέγη να εκπροσωπήσει τη Βουλή, ως ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής στο νομό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ