ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Επιμένει παρά την κατακραυγή ο Πολάκης: «Δεν παίρνω λέξη πίσω για όσα είπα στην κυρία Συρεγγέλα»

 Επιμένει παρά την κατακραυγή ο Πολάκης: «Δεν παίρνω λέξη πίσω για όσα είπα στην κυρία Συρεγγέλα»

Ο Παύλος Πολάκης

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Χωρίς ίχνος μετάνοιας για την σεξιστική επίθεση στην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα εμφανίζεται και σήμερα ο  Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή απευθύνθηκε στη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος λέγοντάς της «βούλωστο και κάνε καμιά δουλειά».

Παρά την «συγγνώμη» του Στέφανου Κασσελάκη προς την κυρία Συρεγγέλα για την συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, ο ίδιος ο κ. Πολάκης επανήλθε με δήλωσή του στις κάμερες για να πει ότι δεν παίρνει πίσω λέξη από τα όσα είπε.

Επανήλθε και στο θέμα που συζητούνταν στην εκπομπή, με αφορμή το οποίο μίλησε με αήθη τρόπο στην βουλευτή της ΝΔ λέγοντας πως «δεν το ήξερε καν και μιλούσε “πανω” του» για να καλύψει αυτά που εκείνος υποστήριζε και μάλιστα ότι είχαν δώσει εντολή στην κυρία Συρεγγέλα να το κάνει.

«Η πρόβα τζενεράλε του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Εργασίας και της Νέας Δημοκρατίας για το πέταγμα, εκτός ασφαλιστικής κάλυψης στη συνταγογράφηση φαρμάκων και στην διενέργεια εξετάσεων στις δημόσιες δομές, απέτυχε οικτρά. Όπως είχα πει από το πρώτο βράδυ, ουσιαστικά αυτό, που έκαναν προχθές και έγινε η όλη ιστορία, ήτανε να δώσουν χαρακτηριστικά μη ενεργού ΑΜΚΑ, σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες. Έτσι έβγαλαν εκτός της δυνατότητας να συνταγογραφούν αυτοί οι συμπολίτες μας φάρμακα ή εξετάσεις και από τους γιατρούς των δημοσίων δομών υγείας» είπε ο κ. Πολάκης και υποστήριξε ότι «με το τσουνάμι που ξεσηκώθηκε από τις αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, ειδικά μετά την παρέμβασή μου στην βραδινή εκπομπή στο Attica, αναγκάστηκαν σαν τους λαδωμένους ποντικούς, να το πάρουν πίσω», υποστήριξε στη δήλωσή του.

Σχετικώς με το θέμα της αναβολής της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για τον ορισμός της διοίκησης της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ο κ. Πολάκης είπε ότι η αναβολή έγινε στη μία η ώρα τη νύχτα, πιθανότατα, επειδή υπήρξε αντίδραση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η κυρία Φουντεδάκη, που προτεινόταν πρόεδρος, ήταν αντιπρόεδρος την περίοδο που ήμασταν εμείς κυβέρνηση, είτε επειδή (η κυρία Φουντεδάκη) ήταν μία εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια».

«Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, το καταγγέλλουμε και θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει καινούργια ηγεσία στην εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, προκειμένου να αλλάξει ρότα από αυτά που έκανε ο προηγούμενος επικεφαλής της, κ. Βραχνής», προσέθεσε.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ