ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηκτική απάντηση της Αθήνας στην «επίθεση» του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στον Νίκο Δένδια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δηκτική ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα, μετά την ανήθικη επίθεση εναντίον του Νίκου Δένδιαμε αφορμή τις δηλώσεις του, για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να «ευχαριστήσει» τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις «υπηρεσίες» τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Η «επίθεση» του τουρκικού υπουργείου Άμυνας προς τον Νίκο Δένδια

Νωρίτερα, η Άγκυρα έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για ψεύδη και συκοφαντίες και ότι «προσπαθεί να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού», με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει για την τουρκική εισβολή.

«Καταδικάζουμε έντονα την ψευδή και συκοφαντική δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το εγγυητικό δικαίωμα της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υπέστη κάθε είδους καταπίεση από την ελληνική πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από μια απόπειρα γενοκτονίας» υποστήριζε στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

«Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του Τούρκου στρατιώτη, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η πίεση της χούντας της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί, το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

Ο τουρκικός στρατός θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο αύριο, όπως χθες και σήμερα. Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να σταματήσει να προσπαθεί να υπονομεύσει την κοινή θέση που διατύπωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητική προσέγγιση. Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν», κατέληγε στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης