ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανήθικη επίθεση της Άγκυρας στον Νίκο Δένδια: «Κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια»

O υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Δένδιας. INTIME NEWS

Προτοφανή επίθεση εναντίον του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, με αφορμή τις δηλώσεις του για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η Άγκυρα φτάνει στο σημείο να τον κατηγορεί για ψέυδη και συκοφαντίες και ότι «προσπαθεί να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου:

«Καταδικάζουμε έντονα την ψευδή και συκοφαντική δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το εγγυητικό δικαίωμα της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υπέστη κάθε είδους καταπίεση από την ελληνική πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από μια απόπειρα γενοκτονίας.

Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του Τούρκου στρατιώτη, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η πίεση της χούντας της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί, το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

Ο τουρκικός στρατός θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο αύριο, όπως χθες και σήμερα. Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να σταματήσει να προσπαθεί να υπονομεύσει την κοινή θέση που διατύπωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητική προσέγγιση. Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν».

Δένδιας: Το εθνοκάπηλο πραξικόπημα άνοιξε Κερκόπορτα στον εισβολέα

Αξίζει να τονιστεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, προχώρησε προχθές σε μια ανακοίνωση, με αφορμή την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας: «Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την 15η Ιουλίου 1974, ημερομηνία του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο, ενός εθνοκάπηλου πραξικοπήματος που άνοιξε Κερκόπορτα στον εισβολέα που καραδοκούσε.

Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου και την πατριωτική ευγνωμοσύνη μου προς τους Κύπριους και Ελλαδίτες μαχητές της Δημοκρατίας και της άνισης αναμέτρησης του 1974, απέναντι στην εισβολή. Αντιμετώπισαν πολύ υπέρτερες στρατιωτικές δυνάμεις υπό το βάρος του αδελφοκτόνου εγκληματικού πραξικοπήματος. Τους θυμόμαστε με σεβασμό και τιμάμε διαχρονικά την προσφορά τους. Και βέβαια καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τις τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής και τη βέβηλη παράνομη παρουσία επί μισόν αιώνα του τουρκικού Στρατού Κατοχής στην Κύπρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης