ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης στην Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: «Να προχωρήσουμε συλλογικά» - Διαφοροποίηση για Πολάκη

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος. 

Eurokinissi

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη προτείνει ομοφώνως το 45% της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει το κόμμα να κατευθύνεται στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο» από το περίπου το 85% που ισχύει σήμερα.

Αποδέκτες των προτάσεων είναι οι διοικήσεις της εφημερίδας και του ραδιοφώνου οι οποίες καλούνται μέχρι το τέλος του μήνα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για μια βιώσιμη λύση.

Πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για ένα συνθετικό κείμενο απόφασης το οποίο υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία- από περίπου το 90%-, αν και υπήρξαν επιμέρους διαφοροποιήσεις για το ζήτημα που προέκυψε με τον Παύλο Πολάκη χωρίς πάντως να τεθεί από κανένα θέμα διαγραφής του, αλλά και για την Attica Bank.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως προσήλθε στην Πολιτική Γραμματεία κάνοντας μια προσπάθεια σύνθεσης απόψεων στο κείμενο «για να προχωρήσουμε μπροστά»: «Η πρόθεσή μου είναι ειλικρινής για να προχωρήσουμε συλλογικά, ενωμένα μπροστά γιατί η κοινωνία έχει κουραστεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αποκάλυψε ότι επικοινώνησε και δεύτερη φορά με την Μαρία Συρεγγέλα για το θέμα Πολάκη ύστερα από τις διαρροές που έγιναν από τη ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι "8" (Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος, Ζαχαριάδης, Γεροβασίλη, Συμεωνίδου, Νοτοπούλου, Φλαμπουράρης, Καρκούλια) ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο κείμενο απόφασης σαφής κι απερίφραστη καταδίκη του κ. Πολάκη, ωστόσο αποφασίστηκε να εκδοθεί ξεχωριστή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Από αύριο, εξάλλου, ξεκινά οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση του κόμματος και των ΜΜΕ του με κατεπείγοντα χαρακτήρα.

Η Π.Γ. αποφάσισε και την αύξηση της εισφοράς που καταβάλλουν στο κόμμα οι βουλευτές κι ευρωβουλευτές από το μηνιαίο μισθό τους, αλλά κι έκτακτη εισφορά τους.

Την ίδια ώρα, ομόφωνα εγκρίθηκε η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου- θα είναι η Κεντρική Επιτροπή-, καθώς και η γραμματεία της και η Επιτροπή Καταστατικού.

Στη γραμματεία της ΚΟΕΣ θα συμμετέχουν οι Στέφανος Κασσελάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Ράνια Σβίγκου, Νίκος Σκορίνης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαροπουλος, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Αλέκος Φλαμπουράρης, Βαγγέλης Αποστολάκης, Γιάννης Βουλγαράκης, Γιάννης Μπουρνούς, Θάνος Μωραΐτης, Γιάννης Σαρακιώτης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιώτα Πούλου, Ραλλία Χρηστίδου, Κυριακή Μάλαμα, Βούλα Κεχαγιά, Θεοδώρα Τζάκρη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Ελένη Συμεωνίδου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κουβέλη, Ζωή Καρκούλια, Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, Παναγιώτα Μπελώνη.

Στην Επιτροπή Καταστατικού θα συμμετέχουν οι Τρύφωνας Αλεξιάδης, Τάκης Κορμάς, Λευτέρης Κρέτσος, Διονύσης Καλαματιανός, Γιάννης Μπουρνούς, Γιάννης Ματζουράνης, Κώστας Ζαχαριάδης, Πάνος Ρήγας, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Θανάση Οικονόμου, Φώτης Κουβέλης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ρένα Δούρου, Γιώτα Μπελώνη, Γιώτα Πούλου, Μαρία Ρεπούση, Μαρία Κουβέλη, Φωτεινή Κούβελα, Νίνα Κασιμάτη, Χαρά Καφαντάρη, Λίλα Σουλελέ, Βάσια Παναγοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης