ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα εστία αντιπαράθεσης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Τι ζητά η «φρουρά Τσίπρα»

Νέα εστία αντιπαράθεσης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Τι ζητά η «φρουρά Τσίπρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου αναμένεται να αποτελέσει νέα εστία αντιπαράθεσης στη σημερινή (16/09) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στα γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου, στις 14.00, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ΚΟΕΣ από τουλάχιστον 150 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο πολύ δύσκολα η τελική της σύνθεση θα ξεπερνά τα 60, αφήνοντας εκτός αρκετούς κι ενδεχομένως παραπονούμενους.

«Η σύνθεση να αποτυπώνει τους νέους συσχετισμούς»

Από την πλευρά τους, οι προεδρικοί θεωρούν πως σε αυτό το όργανο το οποίο θα κληθεί να προετοιμάσει το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου θα πρέπει να αποτυπώνονται οι νέοι συσχετισμοί στο κόμμα, όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί με τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του 2023.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν υποστηρίζουν πως το σύνολο της ΚΟΕΣ πρέπει να αποτελείται από κασσελακικούς, ωστόσο σημειώνουν με νόημα πως είναι προτιμότερο να αποφευχθεί η δυσανάλογη συμμετοχή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όπως συνέβη πριν το συνέδριο του Φεβρουαρίου, ιδίως με πρόσωπα που έχουν κρατήσει πολεμική στάση απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι ζητά η «φρουρά Τσίπρα»

Από την άλλη, οι «8» ή «φρουρά Τσίπρα» θα διεκδικήσει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή της στην ΚΟΕΣ γνωρίζοντας ότι οι συνεδριακοί συσχετισμοί θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και την επιχείρηση αποτσιπροποίησής του που καταλογίζουν στον κ. Κασσελάκη.

Οι επαφές Κασσελάκηστην Κύπρο

Στο μεταξύ, με συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην Κύπρο με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Ο κ. Κασσελάκης αναμένεται, επίσης, να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στις 10.00 την Παρασκευή, αλλά και με την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, τον υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, και τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, πέρα από άλλες επίσημες υποχρεώσεις του όπως η επίσκεψη στην ΕΛΔΥΚ.

Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο πως το ίδιο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται στη Μεγαλόνησο τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο κι ο Ταγίπ Ερντογάν, ο τελευταίος βεβαίως στα κατεχόμενα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πυρά στην κυβέρνηση για την ακρίβεια

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, κατηγορούν την κυβέρνηση πως με καθυστέρηση δυόμισι μηνών κι αφού οι πολίτες έχουν πλέον «γονατίσει» από την ακρίβεια στην ενέργεια, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται έτοιμος να λάβει επιτέλους μέτρα, τα οποία είναι «ακριβώς αυτά που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με την πρόταση νόμου για την ακρίβεια που κατέθεσε την 1η Μαΐου στην οποία περιλαμβανόταν η θέσπιση συγκεκριμένου μηχανισμού αποτροπής της αισχροκέρδειας στις αγορές ενέργειας, με επιβολή πλαφόν 5% στο κέρδος των εταιρειών και με δυνατότητα επιστροφής τυχόν υπερκερδών».

«Τότε η ΝΔ μας κατηγορούσε για λεφτόδεντρα κι άλλα τινά ασυνάρτητα. Πλέον στρέφεται στις λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο υποκριτές και διαπλεκόμενοι. Είναι κι επικίνδυνα ανίκανοι», προσθέτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ