ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμός για την αποφυγή καταδίκης της επίθεσης Πολάκη στην Συρεγγέλα από την Αντιπολίτευση

Προβληματισμός για την αποφυγή καταδίκης της επίθεσης Πολάκη στην Συρεγγέλα από την Αντιπολίτευση

Η γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα 

INTIME NEWS

Τον προβληματισμό του για την «αφωνία» που επιδεικνύουν βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για το «βούλωστο και κάνε καμιά δουλειά» του Παύλου Πολάκη προς την γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, εξέφρασε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας σε Επιτροπή της Βουλής.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Μπούγας, έκανε λόγο για «άδειασμα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, από τον κ. Πολάκη αφού ενώ ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από την θιγόμενη βουλευτή, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι «δεν παίρνει τίποτα πίσω από ότι είπε».

Την ίδια ώρα δε που, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από όλους να καταδικάσουν απερίφραστα την λεκτική βία εναντίον συναδέλφου από τον πρώην υπουργό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης αξιοποίησε την «γραμμή» Κουμουνδούρου και επιχείρησε «συμψηφισμό», προκειμένου να «δικαιολογήσει» τον λόγο που δεν διαγράφεται ο Παύλος Πολάκης.

«Η βία, όποια μορφή κι αν έχει, είτε είναι βία η οποία ασκείται με χειροδικία, είτε είναι βία που ασκείται ψυχολογικά είτε η λεκτική βία, είναι καταδικαστέα. Δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις στη βία. Χθες, μία συνάδελφός μας δέχτηκε από έτερο συνάδελφο, απρόκλητη λεκτική βία, και μάλιστα με απαξιωτικές, προσβλητικές, σεξιστικού τύπου, αναφορές. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κανείς από τους συναδέλφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που υπεραμύνονται των δικαιωμάτων των γυναικών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά και δεν ένιωσε την ανάγκη να καταδικάσει αυτό το γεγονός. Ακόμη και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πήρε το λόγο, δεν ανέφερε την καταδίκη αυτού του περιστατικού, η οποία πρέπει να είναι χωρίς καμία υποσημείωση, και χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση» είπε ο κ. Μπούγας στην αρχική του τοποθέτηση. Είπε επίσης ότι «επειδή ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιθανότατα δεν κατάφερε να πείσει τον βουλευτή του να ζητήσει ο ίδιος συγνώμη, αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει εκείνος στην συνάδελφο μας, για να ζητήσει συγγνώμη, πλην όμως, τον άδειασε ο ίδιος ο βουλευτής του, λέγοντας ότι «δεν παίρνω τίποτα πίσω και επιμένω σε αυτά τα οποία είπα». «Αυτό είναι μία καταδικαστέα από όλους συμπεριφορά» είπε καταλήγοντας ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Για «εξυπνακισμούς» εκ μέρους του κ. Μπούγα έκανε λόγο ο εισηγητής της μειοψηφίας Αλέξανδρος Αυλωνίτης και συνέχισε ότι δεν φτάνει που ο ίδιος ο αρχηγός ζήτησε συγγνώμη “θέλει κι από τον ίδιο».

Ρώτησε δε τον υφυπουργό Δικαιοσύνης εάν «έχετε πει έστω και μία κουβέντα όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας, ο κ. Γεωργιάδης εξύβριζε κατά ποταπό τρόπο, και βουλευτές αλλά και δικαστή, που χειριζόταν την υπόθεση Novartis. Για τον συνάδελφο σας βουλευτή, όταν αναφέρθηκε στον αρχηγό μου, βάζοντας το «η» ή το «ο» μπροστά, προσπαθώντας να τον προσβάλλει σε σχέση με τις όποιες προτιμήσεις του, είπατε κουβέντα εσείς;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ