ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Κανένα κενό δεν υπάρχει στην άμυνα της χώρας - Η αντιπολίτευση κινδυνολογεί και λασπολογεί

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Κανένα κενό δεν έχει δημιουργηθεί στην άμυνα της χώρας γιατί έχουμε φροντίσει εμείς. Ο ελληνικός λαός και ξέρει και έχει εγκρίνει τις πολιτικές μας και κανένα αμυντικό κενό δεν έχει αφήσει αυτή η κυβέρνηση που είναι η μόνη κυβέρνηση που έχει ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας», διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. 

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση ότι λασπολογούν εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού γιατί συντάσσονται με τα ρωσικά συμφέροντα στον πόλεμο της Ουκρανίας κι όχι με την ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική.

Αφορμή για την προσέλευση του Μάκη Βορίδη στη Βουλή για να απαντήσει, ήταν οι ισχυρισμοί του Σωκράτη Φάμελλου και του Ευ. Αποστολάκη όσο και του Κ. Βελόπουλου και του Αλέξη Χαρίτση ότι ο Κ. Μητσοτάκης «παραδέχθηκε» σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ, ότι η χώρα μας έχει αμυντικό κενό μετά την αποστολή πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Ο κ. Βορίδης, κατηγόρησε με σφοδρότητα την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κ. Βελόπουλο ότι ασκούν αντιπολίτευση λασπολογώντας, κινδυνολογώντας και «διαστρεβλώνοντας», αφού απομόνωσαν την φράση του πρωθυπουργού που τόνισε ότι «ταυτόχρονα όμως πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες", αναφερόμενος ξεκάθαρα στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική κι όχι στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, όλη αυτή η συζήτηση στο ΝΑΤΟ, αφορά την πρόταση του πρωθυπουργού για την ευρωπαϊκή άμυνα, για την ανάγκη να συμμετάσχουν όλοι στις αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ και τις πρόσθετες δαπάνες για την οικοδόμηση αυτής της άμυνας.

«Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται γιατί ακριβώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία γεννά συγκεκριμένες ανάγκες, γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές. Είναι ένα νέο περιβάλλον και δημιουργεί καινούργιες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο οποιοσδήποτε ελάχιστα καλόπιστος, δεν μπορεί να παρεξηγήσει αυτό που λέει ο πρωθυπουργός. Κι ο πρωθυπουργός μιλάει ως Ευρωπαίος ηγέτης και καταθέτει την θέση του για την ευρωπαϊκή Άμυνα. Τι δεν καταλαβαίνετε;» είπε ο υπουργός Επικρατείας, ειδικώς προς τον Κ. Βελόπουλο, ο οποίος τον ρώτησε επίσης «ως τί μίλησε ο πρωθυπουργός για την Ευρώπη;».

«Γιατί όμως τα λέτε αυτά; Αφού δεν θέλετε την ενίσχυση της Ουκρανίας, αφού δεν είστε με αυτή την ευρωπαϊκή πολιτική και ουσιαστικά συντάσσεστε με τα συμφέροντα των Ρώσων – δια των παραλείψεων βεβαίως, όπως τα περί “αγάπης, απόσυρσης, εκκλήσεων να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά να με κατειλημμένα τα εδάφη από τους Ρώσους". Γιατί δεν λέτε την αλήθεια ότι σε αυτή την υπόθεση συντάσσεστε με τα ρωσικά συμφέροντα και όχι με την ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και με την προσπάθεια που κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός και έρχεστε εδώ και λασπολογείτε και κινδυνολογείτε και διαστρεβλώνετε» προσέθεσε ο κ. Βορίδης στρέφοντας τα πυρά προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Επικρατείας, κατηγόρησε εξάλλου με έντονο ύφος τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν ψήφισαν τις αμυντικές δαπάνες της χώρας και δεν στήριξαν ούτε καν την αγορά των "Ραφάλ".

Προηγουμένως ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος έκανε λόγο για ΙΧ εξωτερική και αμυντική πολιτική υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «παραδέχθηκε» αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι λόγω της στήριξης της Ουκρανίας υπάρχουν κενά στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Επίσης, ο Ευ. Αποστολάκης είχε αναφέρει ότι η «παραδοχή» αυτή του Κ. Μητσοτάκη, επιβεβαίωσε τους φόβους που είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, είχε κάνει λόγο «για παραδοχή του πρωθυπουργού ότι η χώρα μας παρουσιάζει αμυντικά κενά λόγω αποστολής πυρομαχικών στην Ουκρανία», και ισχυρίστηκε ότι ούτε χαζός είναι, ούτε αφελής, αλλά δουλικός στα αμερικανικά συμφέροντα.

«Με αυτό που κάνατε και αποψιλώσατε τα νησιά μας από πυρομαχικά, είστε υπεύθυνος σε εσχάτη προδοσία», ανέφερε και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η συμπεριφορά του θυμίζει τον δικτάτορα Ιωαννίδη που απέσυρε τη Μεραρχία από την Κύπρο.

Για «δικολαβικές ακροβασίες» του Μάκη Βορίδη, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης και ισχυρίστηκε ότι η υπέρμετρη λογική της ενίσχυσης της Ουκρανίας με κάθε τρόπο απέβη σε βάρος της αμυντικής θωράκισης της χώρας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης