ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων ζητεί ο Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Χάρης Γκίκας

Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στην υπόθεση NOVARTIS ζητεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Με την αίτηση που υπεβλήθη στις 27 Ιουνίου, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση τής εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

«Σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως ''προστατευομένων'' ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής», τονίζεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο πρώην πρωθυπουργός κ.Α.Σαμαράς υπέβαλε στις 27.06.2024 ενώπιον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στην υπόθεση NOVARTIS.

Με την αίτησή του ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση τής εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως ''προστατευομένων'' ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης