ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: «Σήμερα ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο»

Κασσελάκης: «Σήμερα ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ιστορική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, την νίκη που σύμφωνα με τα exit poll φαίνεται να κατακτά το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως «σήμερα ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο. Στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς και τον απαξιωμένο νεοφιλελευθερισμό».

Χαιρέτισε την συμμαχία που συγκροτήθηκε τονίζοντας πως «παρά τις σοβαρές μεταξύ τους διαφωνίες, οι γαλλικές προοδευτικές δυνάμεις συμφώνησαν σε βασικά ζητήματα που αφορούν την ανάσχεση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης».

«Η Ελπίδα και η Αλλαγή δεν είναι ουτοπία αλλά πραγματικότητα. Να τους ακούσουμε. Και να μην τους απογοητέψουμε στην πράξη από εδώ και πέρα» κατέληξε.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η Γαλλία μας δείχνει το δρόμο, μας εμπνέει, μας φέρνει προ των δικών μας ευθυνών», αναφέρει αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

«Μέσα σε τρεις μέρες οι Βρετανοί και οι Γάλλοι άνοιξαν το δρόμο για μια διαφορετική προοπτική στην Ευρώπη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί:

«Η θριαμβευτική νίκη των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ με τη συντριβή των Συντηρητικών στην Μεγάλη Βρετανία από τη μια και η μεγάλη ανατροπή που πέτυχε το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν στην Γαλλία από την άλλη, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα. Ας το λάβει υπόψη του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει εκχωρήσει την πολιτική του στρατηγική στον 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη».

Κλείνοντας υποστηρίζει: «Η νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία σηματοδοτεί μια νέα μεγάλη ευκαιρία για την ευρωπαϊκή Αριστερά. Μια ευκαιρία που μας αφορά όλους. Η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν μακρά παράδοση πολιτικής, ιδεολογικής συμπόρευσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ