ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Τσίπρας: Ακόμα χειρότερο το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην βουλευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γραμμή για τη σύγκλιση του προοδευτικού χώρου. Δεν είναι γραμμή το αν προκύψει κάτι θα βάλω υποψηφιότητα ούτε το να κάνουμε πρόταση για κοινές νομοθετικές πρωτοβουλίες», υποστήριξε ο Γιώργος Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, όπως πληροφορείται το CNN Greece, αφήνοντας σαφείς αιχμές σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Κατά τον πρώην βουλευτή, πρόταση είναι να πρωταγωνιστήσει το κόμμα σε διεργασίες σύγκλισης του προοδευτικού χώρου, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πεδία σύγκλισης όπως απαιτεί και η συντριπτική πλειονότητα των προοδευτικών πολιτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος υπενθύμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών του 2019 είχε δεσμευτεί για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, αλλά έγιναν μισά και άτολμα βήματα γι’ αυτό και είχε άσχημο αποτέλεσμα το κόμμα το 2023.

«Ένα χρόνο μετά χάσαμε τρεις μονάδες, αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμα χειρότερο από όσο φαίνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του έξιτ πολ, πολλοί λιγότεροι από τους μισούς ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, οι οποίοι είτε δεν πήγαν στην κάλπη είτε ψήφισαν άλλα κόμματα. Έχουμε απομακρυνθεί ακόμα κι από παραδοσιακούς ψηφοφόρους μας. Αν συνυπολογίσουμε και την ψήφο υπομονής κι αν συνεχίσουμε στην ίδια πορεία θα πηγαίνουμε προς τα κάτω».

Ο κ. Τσίπρας είπε, επίσης, πως δεν υπάρχει πολιτική λειτουργία στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως γίνεται ζημιά και στην υπεράσπιση της πατριωτικής Αριστεράς, δίνοντας το παράδειγμα των F-35 για τα οποία «δεν είπαμε κουβέντα ούτε τον Ιανουάριο ούτε τώρα».

«Έχουμε κάθε λόγο να πούμε όχι, αλλά δεν λέμε τίποτα, ενώ είχαμε τοποθετηθεί με σαφήνεια επί Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, πότε πήραμε απόφαση να είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας; Καταδικάσαμε τη ρωσική εισβολή και υποστηρίξαμε το πρώτο πακέτο κυρώσεων, αλλά μέχρι εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης