ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Στο στόχαστρο» η πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή όλης της οργανωτικής δομής του κόμματος

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη  συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην Αθήνα, Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024. 

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πυρά από πολλές πλευρές δέχονται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οι προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τις καταστατικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Την ίδια ώρα, είναι τουλάχιστον 80 οι υπογραφές των μελών της Κεντρικής Επιτροπής στο αντιπαραθετικό της εισήγησης Κασσελάκη κείμενο. Ισχυρίζονται, μάλιστα, πως θα ήταν περισσότερες αν δεν επικρατούσε κλίμα εκφοβισμού των μελών της Κ.Ε. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το κείμενο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης δεν υπογράφεται από το σύνολο των «87».

Αρκετά μέλη, επίσης, διαφωνούν με την κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσά τους κι ο Νίκος Παππάς. Την πλήρη διαφωνία του κατέθεσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, διαβάζοντας μάλιστα άρθρα του καταστατικού, όπως κι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Διαφωνίες κατατίθενται και για την κατάργηση των Οργανώσεων Μελών, αλλά και για τον περιορισμό των συνεδριάσεων της νέου τύπου Κεντρικής Επιτροπής (Εθνικό Συμβούλιο Μελών), που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, με κοινή συνισταμένη της κριτικής να είναι η καταγγελία πως ο πρόεδρος του κόμματος επιδιώκει τη συγκρότηση ενός αμιγώς προσωποκεντρικού κόμματος υπό το μανδύα της άμεσης δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ορίσει σήμερα την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, με τη σχετική πρόταση προεδρικών για την οποία είχαμε γράψει νωρίτερα να ενσωματώνεται τελικώς στο κείμενο της εισήγησης.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν με δευτερολογία του κ. Κασσελάκη μετά τις εννέα το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης