ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης της ενότητας

Γερουλάνος: Ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης της ενότητας

O Βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος ‌ ‌ ‌

INTIME NEWS

Τις υπογραφές που χρειάζονται για να θέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, ζητά ο Παύλος Γερουλάνος, δεσμευόμενος ότι θα εργαστεί για την ενότητα στο Κίνημα.

«Μια ενότητα που θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρο για τον εαυτό του, έτοιμο, για μια ακόμα φορά, να ανοίξει, με ειλικρίνεια, την αγκαλιά του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, για να διεκδικήσουμε μαζί και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας!», ανέφερε μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, σητώντας να ηγηθεί «της ευθύνης της ενότητας».

Τόνισε επίσης όχι χρειάζεται «Σχέδιο για την κοινωνία. Κόμμα που ακούει την κοινωνία. Ενότητα με προοπτική».

«Αν δεν μιλήσουμε για την ακρίβεια, για το κοινωνικό κράτος, την Παιδεία, την Υγεία, την Οικονομία. Και για αυτό ακριβώς, η ομιλία μου στην Κεντρική Επιτροπή έβαλε πάνω στο τραπέζι την πλατφόρμα. Η δική μου η πολιτική τοποθέτηση ξεκινάει από το πώς πρέπει να αλλάξουμε το διοικητικό μοντέλο της χώρας για να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά το οικονομικό», υπογραμμίζει ενώ για το τι απαντά όταν τον ρωτούν «μήπως είναι πολύ ελίτ;», σημειώνει:

«Έχουν επαφή οι πολιτικοί με την πραγματικότητα; Ξέρουν τι σημαίνει πτώχευση; Να φοβάσαι να απαντήσεις στο τηλέφωνο μήπως είναι η τράπεζα;»

«Εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, να δούμε τι κάναμε λάθος»

«Τρεισήμισι εκατομμύρια συμπολίτες μας, έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Αυτή η αντίδραση είναι μια «κίτρινη κάρτα» προς το πολιτικό σύστημα και είτε θα ανταποκριθούν τα κόμματα ή θα συνεχίσει να φεύγει ο κόσμος από τις κάλπες».

«Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από περιστατικά βίας, δεν γίνεται εμείς οι πολιτικοί να μην δίνουμε το σωστό παράδειγμα», αναφέρει επίσης ο κ. Γερουλάνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ