ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόφαση στο ΠΑΣΟΚ για εκλογές 6 και 13 Οκτωβρίου με υποψηφίους Ανδρουλάκη, Δούκα και Γερουλάνο

Απόφαση στο ΠΑΣΟΚ για εκλογές 6 και 13 Οκτωβρίου με υποψηφίους Ανδρουλάκη, Δούκα και Γερουλάνο

Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κ.Ε του κόμματος κάτι που αποδέχτηκαν και οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος. Tρεις εβδομάδες νωρίτερα θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι σε ανοικτή σύνοδο της ΚΕ. Πιθανή και η διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπολύοντας βέλη εναντίον εκείνων που τον αμφισβητούν εντός του κόμματος, έκανε λόγο για παρασκηνιακές συμφωνίες και «πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών» και είπε το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια».

Στην ομιλία του στην Κ.Ε. τόνισε: «Αν δεν εγκλωβιστούμε σε δίνη εσωστρέφειας, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πόλος αντιπολίτευσης. Κερδίσαμε μεγάλες μάχες, στην αυτοδιοίκηση, σε όλη την Ελλάδα, ισχυροποιήσαμε τη θέση μας. Αναδείξαμε ανεπάρκειες, σκάνδαλα και μεθοδεύσεις. Δικές μας πρωτοβουλίες έφεραν σοβαρή ρωγμή στο σύστημα Μητσοτάκη».

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος ανακοίνωσε και ο Χάρης Δούκας, υποσχόμενος στην ομιλία του, ότι θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογικές νίκες και στην εξουσία. Θα αποσαφηνίσει πάντως ότι εάν εκλεγεί δεν θα παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η επιλογή του.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του και τόνισε ότι ζητά να ηγηθεί της ευθύνης «να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό, γιατί θα απαντάει πειστικά, στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού».

«Η χώρα και η παράταξη χρειάζονται ένα ισχυρό και δημιουργικό σοκ» τόνισε μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης, στην οποία αναφέρθηκε στους στόχους και τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ