ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόρτα» Μαξίμου σε επανεκλογή Αυγενάκη με τη ΝΔ - Τι θα γίνει με την έδρα του

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειλημμένη φαίνεται να είναι η απόφαση στο Μαξίμου ο Λευτέρης Αυγενάκης να μην επιστρέψει στη ΝΔ «από το παράθυρο», λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές και αφού το όλο θέμα με την χειροδικία κατά του υπαλλήλου του Ελευθέριος Βενιζέλος θα έχει φύγει προ πολλού από τα φώτα της δημοσιότητας. Η συνήθης πρακτική στην πολιτική της «εξιλέωσης διά του χρόνου» δεν θα ακολουθηθεί, καθώς το ζήτημα είναι ηθικό και όπως λένε στην Κυβέρνηση, η συμπεριφορά του πρώην Υπουργού πλήττει συνολικά την πολιτική.

Η Κυβέρνηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιχειρώντας να δείξει στους πολίτες πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» και πως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Δημοκρατία τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.

Το τέλος της ανοχής

Συμπεριφορές του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», είναι η πρώτη και η κυριότερη αντένδειξη για να είναι κάποιος μέλος μιας κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκ νέου υποψήφιος για να είναι μέλος αυτής δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η Κυβέρνηση την ίδια ώρα και μετά τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού δεν επιθυμεί να ξεκινήσει μία «ανθρωποφαγία» αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν είναι νοητό να επιτίθεται βουλευτής σε εργαζόμενο που προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνει απλώς τη δουλειά του.

Σημειώνεται πως μετά τη γαλάζια ομοβροντία και τα πυρα της αντιπολίτευσης η Ν.Δ., πέραν της διαγραφής του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδας, τον έχει θέσει και εκτός Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος αλλά και όλων των οργάνων. Το μόνο που δεν αφαιρέθηκε από τον κ.Αυγενάκη είναι η ταυτότητα του μέλους.

Τι θα γίνει με την έδρα

Και μπορεί να διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες ο κ.Αυγενάκης και ο πρωθυπουργός να έστειλε το μήνυμα ότι αλαζονικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές, δύο ηθικά ζητήματα όμως παραμένουν ανοιχτά. Το πρώτο, έχει να κάνει με την κοινοβουλευτική του έδρα, ένα ζήτημα που τίθεται και εντός Νέας Δημοκρατίας από κορυφαία Κυβερνητικά στελέχη.

Όταν εκλέγεσαι με μια παράταξη η έδρα δεν είναι δική σου 100%. Είναι εξ αδιαιρέτου. Ηθικά αν το κόμμα σου τη ζητήσει πρέπει να την δίνεις ... δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζοντας όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και άλλους κοινοβουλευτικούς.

«Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος» είχε δηλώσει αμέσως μετά τη διαγραφή του ο πρώην Υπουργός προσθέτοντας πως ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνησή. Το αν το Μέγαρο Μαξίμου θα απαιτήσει από τον κ.Αυγενάκη την έδρα θα φανεί το επόμενο διάστημα και πολλά θα εξαρτηθούν ίσως από την έκβαση της υπόθεσης.

Διότι το δεύτερο ηθικό ζήτημα που επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ αφορά στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης επικαλέστηκε στους αστυνομικούς του αεροδρομίου την βουλευτική του ιδιότητα και ασυλία. «Οι πολιτικοί δεν είναι πολίτες πολυτελείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Καλαφάτης ο άνθρωπος στον οποίο ο κ.Αυγενάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του. Να υπάρξει τέλος στην αλαζονεία ζήτησε ο Βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στις εξελίξεις στη Βουλή. Η υπόθεση Αυγενάκη θα εξεταστεί από την επιτροπή δεοντολογίας - η οποία έχει την αρμοδιότητα να εισηγηθεί άρση της ασυλίας του - και αναμένεται να εξετάσει άμεσα το θέμα. Η ίδια επιτροπή είναι αυτή στην οποία θα φτάσει από τη Δικαιοσύνη η δικογραφία που θα σχηματιστεί για τον πρώην υπουργό.

Σημειώνεται πως όπως διαπίστωσε ο εισαγγελέας, η Αστυνομία είχε καταγράψει κανονικά το περιστατικό από την πρώτη στιγμή, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί ο παθών να υποβάλει μήνυση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης