ΕΛΛΑΔΑ

«Με έβριζε και με απειλούσε»: Η κατάθεση του υπαλλήλου για την επίθεση από τον Λευτέρη Αυγενάκη

«Με έβριζε και με απειλούσε»: Η κατάθεση του υπαλλήλου για την επίθεση από τον Λευτέρη Αυγενάκη

O Λευτέρης Αυγενάκης.

Eurokinissi

Το περιστατικό στο αεροδρόμιο στο οποίο «πρωταγωνίστησε» ο Λευτέρης Αυγενάκης περιέγραψε στους αστυνομικούς ο υπάλληλος που κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και απειλή.

Όπως τόνισε ο υπάλληλος του αεροδρομίου ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν τον χτύπησε, αλλά φώναζε, έβριζε, απειλούσε και πέταξε κάτω μια καρέκλα.

«Ο κ. Αυγενάκης ήρθε προς τα εμένα, και σε έντονο ύφος απαιτούσε να ανοίξει η πύλη. Τον ρώτησα πώς λέγεται και να μου δείξει το εισιτήριο. Του είπα ότι είχαν γίνει δύο αναγγελίες για τον ίδιο να προσέλθει στην πύλη, αλλά πιθανόν είχε καθυστερήσει να φθάσει στο αεροδρόμιο. Μου έλεγε να σταματήσει το αεροπλάνο για να μπει αυτός, παρότι η πύλη είχε κλείσει και είχαν επιβιβαστεί οι επιβάτες. Του είπα ότι έχει εισιτήριο σε θέση business, και ότι μπορεί να ταξιδέψει με την επόμενη πτήση, χωρίς καμία επιβάρυνση. Δεν καθόταν να με ακούσει… Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο, και τότε άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Μού τράβηξε το τηλέφωνο από τα χέρια, δεν με χτύπησε, αλλά φοβήθηκα και οπισθοχώρησα. Πέταξε μια καρέκλα κάτω και έπεσε και το τηλέφωνό μου το οποίο σήκωσε εκείνος. Συνέχισε να φωνάζει, να βρίζει και να απειλεί».

Αυτή είναι η αναφορά του υπαλλήλου στους αστυνομικούς, ο οποίος στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση για εξύβριση και απειλή.

To περιστατικό

Την Τετάρτη ο κ. Αυγενάκης διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το περιστατικό της βιαιοπραγίας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, φέρεται να είπε «έχω ασυλία», όταν έφτασε αστυνομικός στο σημείο του συμβάντος, στο αεροδρόμιο

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός κλήθηκε από τον 22χρονο υπάλληλο, καθώς ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε ξεσπάσει πάνω του την οργή του, επειδή έχασε την πτήση του. Μαζί με τον υπάλληλο, βρίσκονταν και δύο αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου.
Όπως προκύπτει λοιπόν, από την επίσημη αναφορά της αστυνομίας για το επεισόδιο που έγινε στις 10.15 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικός του τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου ενημερώθηκε από υπάλληλο security ότι είχε δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ επιβάτη και υπαλλήλων εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης σε πύλη αναχώρησης.

Όταν έφθασε ο αστυνομικός, ο Λευτέρης Αυγενάκης του είπε «έχω ασυλία». Ο αστυνομικός κάλεσε συναδέλφους του και τότε ο 22χρονος υπάλληλος που φέρεται ως θύμα του επεισοδίου, ενημέρωσε ότι είχε προηγηθεί έντονο επεισόδιο με τον πρώην υπουργό, όταν του είπε ότι δεν μπορούσε να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο, αφού είχε καθυστερήσει να πάει στην πύλη αναχώρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ