ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανοίκειες συμπεριφορές δεν γίνονται δεκτές» λέει ο Σταύρος Καλαφάτης για Λευτέρη Αυγενάκη

«Ανοίκειες συμπεριφορές δεν γίνονται δεκτές» λέει ο Σταύρος Καλαφάτης για Λευτέρη Αυγενάκη

O γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης

ΙΝΤΙΜΕ

«Οι πολιτικοί δεν είναι πολίτες πολυτελείας. Ανοίκειες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές», σημειώνει ο Σταύρος Καλαφάτης για την υπόθεση Αυγενάκη.

«Μόλις έγινε γνωστό το επεισόδιο Αυγενάκη υπήρξε άμεση αντίδραση με ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οι πολιτικοί δεν είναι πολίτες πολυτελείας. Και δεν γίνονται ανεκτές ανάρμοστες και ανοίκειες συμπεριφορές» τονίζει μια ημέρα μετά την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος κάλεσε σε εξηγήσεις τον βουλευτή Ηρακλείου μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό χειροδικίας σε εργαζόμενο του αεροδρομίου, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση, μιλά για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μέχρι την διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κίνησε άμεσα τις διαδικασίες. Υπήρξε ακαριαία αντίδραση και ολοκληρώθηκε μέχρι το μεσημέρι», τόνισε και προσέθεσε ότι τα ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς για τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του ίδιου του Πρωθυπουργού.

«Με τη διαγραφή ενός πρώην υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για απαξιωτική και ανάρμοστη συμπεριφορά, δείχνει και το πως αντιλαμβανόμαστε εμείς στη Νέα Δημοκρατία ζητήματα ηθικής συμπεριφοράς. Κάτι το οποίο μας διαφοροποιεί από το πως αντιλαμβάνονται τα ζητήματα ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς άλλα κόμματα και τα στελέχη τους. Ο Πρωθυπουργός έχει επισημάνει πολλές φορές ότι δεν θα δεχθεί συμπεριφορές αλαζονικές. Τώρα, έρχεται για μια ακόμη φορά να δείξει στην πράξη ότι το εννοεί. Οι εξηγήσεις δόθηκαν και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη καταστατική διαδικασία σε ελάχιστο χρόνο. Το καθήκον και η αποστολή μου ως Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν να καταγράψω τα περιστατικά όπως τα εξήγησε ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης. Μέχρι εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ