ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Γόνιμο» κλίμα εν μέσω ενστάσεων για εσωστρέφεια και Κασσελάκη

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Γόνιμο» κλίμα εν μέσω ενστάσεων για εσωστρέφεια και Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομιλεί με εργαζόμενους της εφημερίδας «Αυγή» που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της εφημερίδας

INTIME NEWS

Για ένα γόνιμο και παραγωγικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κάνουν λόγο πηγές της Κουμουνδούρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως όλα τα μέλη ήταν πολύ ήπια, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημεία διαφωνίας τα οποία εστιάζονται στο κείμενο της εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή και, ειδικότερα, στην αξιολόγηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών (δεν συμφωνούν κάποια μέλη πως ήταν θετικό) και το πώς ανακοινώθηκε το κλείσιμο της «Αυγής, ενώ άφησαν αιχμές για την εσωστρέφεια, αλλά και τις πρόσφατες αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου δεν έχει γίνει ψηφοφορία επί του κειμένου της εισήγησης, με την γραμματέα, Ράνια Σβίγκου, να καλεί όσους έχουν ενστάσεις να καταθέσουν παρατηρήσεις και τροπολογίες ώστε να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι επτά μέλη της Π.Γ. διατύπωσαν ενστάσεις (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης, Συμεωνίδου).

Οι επτά, μάλιστα, επιμένουν πως "σηκώσαμε το χέρι για να καταψηφίσουμε".

Στην πρωτολογία του ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως «μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις κι ενότητα»: «Είμαι στη διάθεσή σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανάλαβε πως «μπορούμε να βρούμε τομείς και πεδία για κοινοβουλευτική συνεργασία με προτάσεις νόμου και τροπολογίες με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ», εκτίμηση που βρήκε απολύτως σύμφωνη την Π.Γ.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για μία πολύ παραγωγική κι ευγενική συζήτηση: «Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να την πείσουμε».

Ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος

Έγινε, επίσης, ενδελεχής ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος όλα τα τελευταία χρόνια από τον οικονομικό διευθυντή, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ακόμα και για τα χρέη προς τους προμηθευτές κι όχι μόνο για τα ΜΜΕ του κόμματος.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συνεχιζόταν το απόγευμα της Πέμπτης με συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της «Αυγής» και του Κόκκινου, παρουσία του διευθυντή της «Αυγής», Σπύρου Σουρμελίδη.

Ο κ. Κασσελάκης, μάλιστα, θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή, στις 14.00, τα γραφεία της εφημερίδας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η Π.Γ. θα συνεδριάσει και την επόμενη εβδομάδα για οργανωτικά ζητήματα και μία ακόμα μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσει μια νέα Κεντρική Επιτροπή που θα οδηγήσει και στο καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου το οποίο ο κ. Κασσελάκης φιλοδοξεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής που θα επεξεργαστεί τις καταστατικές αλλαγές και η οποία αποτελείται από τους Τρύφωνα Αλεξιάδη, Θεοδώρα Τζάκρη, Τάκη Κορμά, Ρένα Δούρου, Νίκο Σκορίνη, Μαρία Κουβέλη, Γιάννη Βουλγαράκη, Διονύση Καλαματιανό, Γιώτα Πούλου, Μαρία Ρεπούση, Γιάννη Μπουρνού, Γιάννη Μαντζουράνη, Φωτεινή Κούβελα, Κώστα Ζαχαριάδη, Πάνο Ρήγα, Λίλα Σουλελέ, Παναγιώτη Παναγιώτου, Νίνα Κασιμάτη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θοδωρή Γκοτσόπουλο, Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, Χαρά Καφαντάρη και Γιώτα Μπελώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ