ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίγο πριν την έξοδο από τη ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης – Εκνευρισμένος μετά τη συνάντηση με Καλαφάτη

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης

INTIME NEWS

Εξαιρετικά δύσκολες θα είναι οι επόμενες ώρες για την πολιτική καριέρα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμα και με τη διαγραφή του από το κόμμα.

Στη σκιά του βίντεο που τον δείχνει ξεκάθαρα να βιαιοπραγεί κατά εργαζομένου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και της κατακραυγής που ακολούθησε , ο κ. Αυγενάκης προσήλθε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για να δώσει εξηγήσεις για την αλγεινή συμπεριφορά του, στον Γενικό Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταυρο Καλαφάτη.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Αυγενάκης αποχώρησε από τη συνάντηση «φανερά εκνευρισμένος», ενώ δεν έγιναν δηλώσεις.

Αυτή την ώρα, ο βουλευτής βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.

Νωρίτερα τον «άδειασε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας ότι λογικές τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» δεν γίνονται αποδεκτές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μισή» η συγγνώμη Αυγενάκη

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Αυγενάκη ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, δήλωσε ωστόσο «έκπληκτος» από τις «υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται».

Το βίντεο ωστόσο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, καθώς δείχνει τον «γαλάζιο» βουλευτή να επιτίθεται στον εργαζόμενο επειδή δεν του επέτρεψε να εισέλθει στο αεροσκάφος μετά το κλείσιμο της πύλης.

Δείτε το βίντεο:

«Άρχισε να φωνάζει και χτύπησε στο κεφάλι τον εργαζόμενο»

Το περιστατικό κατήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων (ΟΣΕΥΠΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Αυγενάκης ταξίδευε για Κρήτη, αλλά μπέρδεψε τις πύλες επιβίβασης, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί εγκαίρως και να κλείσει η πτήση.

Τότε άρχισε να φωνάζει -σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, και κάποια στιγμή ο πρώην υπουργός χτύπησε με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας.

Επικαλούμενη μαρτυρίες, η Ομοσπονδία κατήγγειλε ότι μπροστά στα όργανα, απείλησε έναν από τους αστυνομικούς ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα, όταν τα αστυνομικά όργανα επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν, φώναζε «μην με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις για το περιστατικό και ζητούν την αποπομπή του πρώην υπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε τη διαγραφή του από τη ΝΔ και τον χαρακτήρισε «τραμπούκο»

Η συγγνώμη του δεν πείθει, τονίζει το ΠΑΣΟΚ, ζητεί την απομάκρυνσή του και χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του «προϊόν αλαζονείας».

Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την «πύλη εξόδου» της Βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Να διαγράψει τώρα η ΝΔ τον Λευτέρη Αυγενάκη και ο ίδιος να παραδώσει την έδρα του, ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης