ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεσημέρι δίνει εξηγήσεις στον γραμματέα της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το μεσημέρι δίνει εξηγήσεις στον γραμματέα της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο γραμματέας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης

EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το μεσημέρι της Τετάρτης 03/07 έχει κληθεί από τον γραμματέα της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη για να δώσει εξηγήσεις, ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό της διαγραφής του.

Ο κ. Αυγενάκης επιστρέφει από την Κρήτη για τον σκοπό αυτό. Εξηγήσεις από τον πρώην υπουργό είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και ο πρωθυπουργός.

Ο βουλευτής με δημόσιες τοποθετήσεις του και ανάρτησή του επιχείρησε να δικαιολογηθεί για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο καταγράφεται να χειροδικεί κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, και μάλιστα δήλωσε έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί από την βουλευτική του ασυλία.

«Ηταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στεναχωρεί και με θλίβει και για αυτό θέλησα να ζητήσω συγγνώμη. Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα» είπε ο πρώην υπουργός.

«Είναι ένα περιστατικό το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει. Συνέβη όμως και σε μένα. Γι’ αυτό τόνισα την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Από κει και πέρα, αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά έχουν ειπωθεί περί χειροδικίες, περί θείων καταστροφών κλπ κλπ είναι υπερβολές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είπε και επέμεινε ότι υπήρξε μια λεκτική αντιπαράθεση», πρόσθεσε.

Την αποπομπή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε επί της ουσίας την ενέργειά του. Λογικές τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» δεν γίνονται αποδεκτές, ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ