ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριαντόπουλος για ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών: Προτεραιότητα η κρατική αρωγή

Κατοικίες που τυλίχθηκαν στις φλόγες

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Η κρατική αρωγή παραμένει προτεραιότητα για την κυβέρνηση τόνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».

Μιλώντας για τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, είπε ότι θα περιλαμβάνει τα βασικά σημεία, τις κατευθύνσεις και τα κίνητρα που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών, ώστε αυτή να συμπορευτεί αρμονικά με την κρατική αρωγή στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης.

«Η κρατική αρωγή παραμένει προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Και το υπογραμμίζω με κάθε σαφήνεια. Γι' αυτό και ενισχύεται σημαντικά, και αυτό φαίνεται μέσα από τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που συζητάμε σήμερα» είπε ο κ. Τριαντόπουλος.

Σημείωσε πως «οι ασφαλιστικές εταιρείες οφείλουν να έχουν μία προσέγγιση που δεν θα βασίζεται αποκλειστικά σε όρους αγοράς. Οφείλουν, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, να προσεγγίζουν και να συνυπολογίζουν όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους, αλλά και αναγκαιότητες».

Βεβαίωσε μάλιστα ότι «θα παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης