ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλετική Ομάδα ΝΔ: Τα παράπονα και οι ενστάσεις των βουλευτών - Η απάντηση Μητσοτάκη

Κοινοβουλετική Ομάδα ΝΔ: Τα παράπονα και οι ενστάσεις των βουλευτών - Η απάντηση Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/INTIME NEWS

Μπορεί ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να έδωσε ενωτικό μήνυμα στη συνέχεια της συνεδρίασης όμως δεν έλειψαν τα παράπονα και οι ενστάσεις βουλευτών, τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για τη λειτουργία της κυβέρνησης

Η πιο έντονη στιγμή καταγράφηκε όταν ο Μάριος Σαλμάς αναρωτήθηκε αν η Ν.Δ. είναι «με τους λίγους ή με τους πολλούς», τοποθέτηση που προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που τόνισε: «Δε δέχομαι υπονοούμενα. Δεν θα δεχτώ αιχμές. Είμαστε με τους πολλούς και γι΄ αυτό πήραμε 41%».

Στη συνέχεια ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε «να μην φύγουμε από την ιδεολογική μας ταυτότητα με τον Πρωθυπουργό να «σηκώνει το γάντι» και να απαντά: «Δεν φεύγουμε ποτέ. Το έχουμε ξαναπεί. Είμαι πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι αυτός που δίδαξε τον πραγματισμό στην πολιτική».

«Να μην υπάρξει ιδεολογικός ευνουχισμός της παράταξης, δήλωσε και ο βουλευτής της Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνοντας ότι παρατηρούνται “αλαζονικές συμπεριφορές στην κυβέρνηση” και κλειστές πόρτες στα υπουργεία.

Ο κ. Καράογλου, όπως και άλλοι βουλευτές, εκτίμησαν ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών στοίχισε εκλογικά στη Ν.Δ., όπως και το επινίκιο γλέντι που ακολούθησε της ψηφοφορίας στη Βουλή. Σε αντίστοιχο κλίμα και η τοποθέτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν πρέπει να επιβραβευτούν όσοι πανηγύριζαν για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δήλωση που κατά πολλούς ερμηνεύτηκε ως “όχι” στην ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για αλαζονεία από κυβερνητικά στελέχη έκανε λόγο και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.

Οι βουλευτές είναι παραμελημένοι, δήλωσε ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας είπε ότι ορθώς έγινε το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά ο έλεγχος να μην αποτελέσει δαμόκλειο σπάθη.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι πάνε να γίνουν νέα λάθη με ΦΠΑ σε καφέ 24% σε ανθρώπους που έχουν τεράστια έξοδα, ενώ άφησε αιχμές για τον υφυπουργό Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου για τις συντάξεις χηρείας. Επιπλέον ζήτησε διαφάνεια και όχι όχι πολιτικαντισμούς στις αποζημιώσεις στη Θεσσαλία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχολίασε ότι δεν στοίχισε στη ΝΔ η ψήφιση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών αλλά η ψήφιση πριν και μετά με το φανατισμό και τα φροντιστήρια στους βουλευτές.

Περίπου 40 βουλευτές ζήτησαν να λάβουν το λόγο, με τη συνεδρίαση να κλείνει με νέα παρέμβαση ο Κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμφώνησε με τον κ. Στυλιανίδη ότι βουλευτές πρέπει να τα λένε εδώ και όχι μόνο στο εντευκτήριο. Σημείωσε πως πήρε τα μηνύματα για παράπονα από Γενικούς γραμματείς και υποσχέθηκε αλλαγές. Ανακοίνσε ότι θα αρχίσει τις συναντήσεις με βουλευτές ανά 20αδες για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση, αναφέροντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για όλους, ενώ καυστηρίασε την πολύωρη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την συνεδρίαση της ΝΔ που διήρκεσε πέντε ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ