ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα: «Λέμε όχι σε όσους θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ»

Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα: «Λέμε όχι σε όσους θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Λέμε όχι σε όσους θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ. Προχωράμε με ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές να «κρατήσουν το βλέμα χαμηλά και τους στόχους ψηλά».

«Οι πολίτες μας ζητούν μεγαλύτερη ταχύτητα και χειροπιαστά αποτελέσματα», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του και συνέχισε: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν καταγράφει το στόχο που είχαμε θέσει, καταγράφει όμως την υπεροχή της παράταξης μας να ερμηνεύσουμε σωστά τη στάση των ψηφοφόρων που επέλεξαν άλλες λύσεις ή απείχαν».

«Οι πολίτες ζητούν άμεσα αποτελέσματα. Είναι μία ευθύνη που προκύπτει από το ύψος του πήχη που εμείς έχουμε θέσει και δεν πρόκειται να τον κατεβάσουμε, ακόμα και αν η κυβέρνηση γίνεται συχνά αλεξικέραυνο για την όποια αδυναμία της καθημερινής ζωής, ακόμα και άδικα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Παρά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, η Ελλάδα παρουσιάζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και μειώνει διαρκώς το χρέος. Παράλληλα την τελευταία τετραετία είχαμε βελτίωση στην ποιότητα διακυβέρνησης», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε διπλό στόχο. Οι νέοι ευρωβουλευτές μας πρέπει να ενδυναμώσουν την εθνική φωνή στης Βρυξέλλες. Από την άλλη, η κυβέρνηση και κοινοβουελυτική ομάδα με χειροπιαστά αποτελέσματα να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση επεσήμανε πως «η διαχείριση των αδιεξόδων ή των αρχηγικών φιλοδοξιών τους είναι δική τους υπόθεση. Δικό μας χρέος οι λύσεις στις ανάγκες των πολιτών».

«Θα κρατήσουμε το βλέμμα χαμηλά και τους στόχους μας ψηλά»

«Έχουμε χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα, είπε στη συνέχεια και χαρακτήρισε ψευτο-δίλημμα τη δήθεν στροφή προς «αριστερά» ή προς «δεξιά». «Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά», υπογράμμισε.

«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις «ρίζες» μας - αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους».

«Εχουμε μία τριετία που αποτελεί αρκετό πολιτικό χρόνο που μας επιτρέπει να διορθώσουμε πράγματα και να ξεδιπλώσουμε το κυβερνητικό μας έργο» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που «μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει», την μείωση της φορολογίας και την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, για να δοθεί ένα βοήθημα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ενισχύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Εμείς υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών» είπε.

«Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για εσάς» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. «Θα ακούσουμε για κλειστές πόρτες υπουργών. Αυτά είναι εν μέρει δικαιολογημένα και θέλουμε να τα ακούσουμε» συνέχισε και υπογράμμισε «απλότητα αξιοπιστία αποτελεσματικότητα αυτές οι λέξεις μας καθοδηγούν».

«Θα κρατήσουμε το βλέμμα χαμηλά και τους στόχους μας ψηλά. Εκλογές θα έχουμε το 2027 και αυτή η νίκη θα είναι μια νίκη όλων» διεμήνυσε στους γαλάζιους βουλευτές ο πρωθυπουργός.

«Καμία ψήφος δεν είναι δεδομένη και κανένα ποσοστό αυτοδυναμίας δεν έχει μόνιμο ιδιοκτήτη και σταθερή διάρκεια. Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων διεκδικείται από τη δική μας δράση, ημέρα με την ημέρα» ανέφερε και κατέληξε «η αλήθεια είναι η ασπίδα μας και δόρυ μας η συλλογική δράση».

Μήνυμα σε Σκόπια και Αλβανία

Δεν ξεκινήσατε καλά, πάψτε να λογαριάζετε «χωρίς τον ξενοδόχο» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη νέα ηγεσία των Σκοπίων, ενώ για την Αλβανία ξεκαθάρισε πως «τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: όπως έστρωσε θα κοιμηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ