ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ από «μαύρα ταμεία» και κλείσιμο της Αυγής - Βουλευτές ζητούν σύγκληση της Κ.Ο

Βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ από «μαύρα ταμεία» και κλείσιμο της Αυγής - Βουλευτές ζητούν σύγκληση της Κ.Ο

Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μόνο σε... ήρεμα νερά δεν άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης φεύγοντας για τις ΗΠΑ, αφού με την αναχώρησή του ξέσπασαν διαμάχες σε πολλά μέτωπα. Φυσικά, φρόντισε και ο ίδιος να μη βρουν «γαλήνη» στην Κουμουνδούρου, καθώς από τη μία οι δηλώσεις για Τσίπρα, αλλά και «μαύρα ταμεία» ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων εντός κι εκτός κόμματος.  

Από πολλούς η δήλωση Κασσελάκη περί «μαύρων ταμείων» ακούστηκε ως... βολή προς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού» και συμπλήρωσε: «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: ''πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα''. Λοιπόν, ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης», ήταν η δήλωση που άναψε τη «φωτιά».

«Θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω»

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με νεότερη ανάρτησή του στοχεύοντας κατά της ΝΔ: «Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί», τόνισε στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί. Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί», σχολιάζει και κατέληξε:

«Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του».

Οριστικό λουκέτο στην «Αυγή»

Την ίδια ώρα, νέος κύκλος εσωκομματικής αντιπαράθεσης αναμένεται να ανοίξει από τις ανακοινώσεις που υπήρξαν γύρω από τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης (25/6) έγινε γνωστό ότι ανεστάλη η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας Αυγής.

Και μπορεί από την Κουμουνδούρου να διέρρεαν ότι δεν υπάρχει πλάνο απολύσεων, όμως, ούτε η ανακοίνωση του Μέσου για... σκοπό αναβάθμισης της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας avgi.gr «χρυσώνουν το χάπι».

Η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύεται στο avgi.gr αναφέρει: «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας avgi.gr.

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 25/06/2024»

Βουλευτές ζητούν σύγκληση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Στο άλλο μεγάλο θέμα που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί με δεδομένο ότι, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουλίου. Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ζητούν τρεις βουλευτές- Γιώργος Καραμέρος, Χάρης Μαμουλάκης, Συμεών Κεδίκογλου- με επιστολή που έστειλαν στον Σωκράτη Φάμελλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι βουλευτές επιθυμούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και, συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κι ο Γιώργος Ψυχογιός.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης τουλάχιστον ουδείς βουλευτής είχε ενημέρωση για σύγκληση της Κ.Ο.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίασή της είχε μιλήσει μόνο ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος επικαλέστηκε τηλεοπτική του συνέντευξη για να μην μιλήσουν και οι βουλευτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ