ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ για τα «μαύρα ταμεία» - Αποστολάκης: Ξέρετε κανέναν που να μην έχει;

Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ για τα «μαύρα ταμεία» - Αποστολάκης: Ξέρετε κανέναν που να μην έχει;

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Ευάγγελο Αποστολάκη στη Βουλή

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Νέος πόλεμος μεταξύ στελεχών ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Κασσελάκη με την οποίαν υπονόησε την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στο κόμμα, που από πολλούς διαβάζεται ως βολή προς τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού» και συμπλήρωσε: «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: ''πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα''. Λοιπόν, ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Αυτή η δήλωση πυροδότησε νέες κόντρες μέσα στο κόμμα, μετά τη σύγκρουση Πολάκη- Ζαχαριάδη που αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων για την ευθύνη του καθενός για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στην περιφέρεια του καθενός. O Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κασσελάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα είχε γράψει στην ανάρτησή του.

«Εγώ είμαι 20 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία 4 στην Πολιτική Γραμματεία και εδώ και περίπου 8 χρόνια στην Κεντρική Επιτροπή. Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά και ήταν η κομματική του επιχορήγηση, ήταν οι εισφορές των βουλευτών, όταν εγώ ήμουν βουλευτής έδινα κάθε μήνα 2.150 ευρώ από τη βουλευτική μου αποζημίωση και βέβαια οι εισφορές των μελών του και έτσι πορεύτηκε αυτό το κόμμα για να το πάρει η σημερινή ηγεσία χωρίς ένα ευρώ χρέος. Αν υπάρχει κάτι άλλο, από αυτά τα οποία λέω, να ειπωθεί καθαρά και χωρίς υπονοούμενα»

Παράλλλη ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο Action 24δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα» και πρόσθεσε: «Παρατηρώ μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας, να κοιτάξουμε έξω και μπροστά όχι πίσω και μέσα. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων του χθες» και πρόσθεσε: «θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να επεξηγηθούν και αυτό δεν θα γίνει στα πλατό, αλλά στις συνεδριάσεις των οργάνων μας που θα γίνουν το επόμενο διάστημα».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης που δήλωσε για το θέμα ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης στα Παραπολιτικά: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός».

Προς το παρόν δεν αναμένεται αντίδραση από τον Αλέξη Τσίπρα, αν και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ