ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του και αρνείται την κυβερνητική πρόταση για κοστολόγηση των μέτρων του

Eurokinissi

Επιστολή Φάμελλου στον Πρόεδρο της Βουλής, παρά το ότι η πρότασή του να συζητηθούν οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, κρίνεται ότι προσκρούει στο Σύνταγμα.

Σε παιχνίδι επικράτησης με την κυβέρνηση εξελίσσεται για τον ΣΥΡΙΖΑ η επιμονή του να συζητηθούν με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία οι προτάσεις νόμου του και να αποφύγει να παραστεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, ώστε να κοστολογηθούν οι προτάσεις του, όπως έχει προτείνει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι από χθες κατά την Διάσκεψη των Προέδρων απαντήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, πως το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακολουθηθεί η νομοθετική διαδικασία συζήτησης των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, προσκρούει στο Σύνταγμα. Ειδικότερα, όπως ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές, ο Κ. Τασούλας εξήγησε προς την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, ότι δεν είναι δυνατόν να μπουν καν σε συζήτηση οι προτάσεις νόμου του κόμματός της καθώς σύμφωνα με το άρθρο 73, παρ. 3 του Συντάγματος, επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος και ως εκ τούτου δεν ακολουθείται η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Παρόλα αυτά και σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία επαναφέρει το ίδιο αίτημα, επισημαίνοντας πως το κόμμα του “αυξάνει την πίεση για να συζητηθούν άμεσα στη Βουλή οι προτάσεις νόμου του για την ακρίβεια και το φορολογικό”.

Αγνοώντας μάλιστα το γράμμα του Συντάγματος και ποιώντας την νήσσαν σχετικώς με την αιτιολόγηση λόγω της οποίας καθίσταται απαγορευτική η συζήτηση των προτάσεων ως νομοσχέδιο, σημειώνει στην επιστολή του «με δεδομένο ότι οι προτάσεις νόμου συνοδεύονται και από τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα οικονομικά αποτελέσματα που επιφέρουν αυτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η παραπομπή τους στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία».

Ο κ. Φάμελλος υποστηρίζει δε ότι “δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την καθυστέρηση και την παρεμπόδιση της αντιπολίτευσης να ασκεί νομοθετική πρωτοβουλία”, όταν ήδη το κόμμα του έχει κληθεί από τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής να παρουσιάσει τις προτάσεις του και να διεξαχθεί αναλυτική συζήτηση, η οποία, παρουσία των μελών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα περιλαμβάνει και την κοστολόγηση των μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης