ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Τεστάρουν» ΠΑΣΟΚ - Πλεύση Ελευθερίας με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες

ΣΥΡΙΖΑ: «Τεστάρουν» ΠΑΣΟΚ - Πλεύση Ελευθερίας με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες

Συνεδρίαση στα γραφεία της Κουμουνδούρου του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη. Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Με προμετωπίδα τη μάχη κατά της ακρίβειας κι εναντίον της φορολογικής εξόντωσης των μικρομεσαίων θα κινηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου και να αποδείξει ότι τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα κατέθεσε χθες (Τετάρτη) τροπολογία για την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των ατομικών επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση για την κατάθεση της τροπολογίας ελήφθη στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. το μεσημέρι της Τετάρτης, τα μέλη του οποίου συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών.

Στη συνεδρίαση του προεδρείου αποφασίστηκε, επίσης, η επιτάχυνση της κοινοβουλευτικής αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στη βάση των πρωτοβουλιών τις οποίες είχε προαναγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Τεστ» για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας οι προτάσεις νόμου που θα κατατεθούν

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προτάσεις νόμου για τη στεγαστική πολιτική, την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και παρεμβάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν πως οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες τους θα αποτελέσουν επιπροσθέτως κι ένα «τεστ» για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και την Πλεύση Ελευθερίας, προκειμένου να αποδείξουν στην πράξη αν ενδιαφέρονται για κοινές δράσεις των προοδευτικών κομμάτων.

Περιορίζονται οι αρμοδιότητες του Μανώλη Καπνισάκη

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το CNN Greece, συζητείται, επίσης, κι ο περιορισμός των αρμοδιοτήτων του Μανώλη Καπνισάκη σε όσα έχουν να κάνουν με το γραφείο αποκλειστικώς του κ. Κασσελάκη κι όχι και με την κομματική λειτουργία κι αυτό λόγω φόρτου εργασίας.

Στον διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές η δουλειά που έχει κάνει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα για να κλείνει τις ουκ ολίγες «τρύπες» που ανοίγονται στην καθημερινή λειτουργία του.

Κρίνεται, ωστόσο, από πολλούς πως θα χρειαστεί επιμερισμός αρμοδιοτήτων στο δρόμο για το καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου και την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Όπως μαθαίνουμε επιπλέον η προσθήκη του βουλευτή Ανατολικής Αττικής, Γιώργου Καραμέρου, στο Εκτελεστικό Γραφείο- συμμετείχε σε συνεδρίασή του για πρώτη φορά την Τρίτη- αποδίδεται στη μαχητική του παρουσία στο δημόσιο λόγο του κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο και τη συνεπή συμμετοχή στις κομματικές εκδηλώσεις, σε αντίθεση με άλλους βουλευτές.

Ως προς το πρόγραμμα Κασσελάκη στις ΗΠΑ, στο Σικάγο θα βρεθεί σήμερα όπου θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Hippocratic Cancer Research Foundation (HCRF) με θέμα την πρόληψη του καρκίνου, κατόπιν πρόσκλησης από την πρόεδρο του Ιδρύματος, Ελένη Μπούση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συναντήσεις με φορείς και παράγοντες της ελληνικής ομογένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ