ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι ισχυρίζονται Τσίπρας – Κουμουνδούρου για τη λήξη της συνεργασίας τους – Κι άλλοι επίφοβοι

ΣΥΡΙΖΑ: Τι ισχυρίζονται Τσίπρας – Κουμουνδούρου για τη λήξη της συνεργασίας τους – Κι άλλοι επίφοβοι

Ο Γιώργος Τσίπρας

INTIME NEWS

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις δικαιώνεται η αγωνία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για το ποιος θα ακολουθήσει την τύχη του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος παύθηκε από επιστημονικός συνεργάτης.

Σειρά έχει ο Γιώργος Τσίπρας ο οποίος ενημερώθηκε για τη λήξη της σύμβαση εργασίας του με το κόμμα «δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξή μου στην ΕΡΑ στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων», όπως αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιος έχει σειρά μετά τον Θεοχαρόπουλο;»

«Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη κι ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Σε ό,τι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους, αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση», προσθέτει ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε επικοινωνία που είχε το CNN Greece μαζί του άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις του.

Από την πλευρά τους, πηγές της Κουμουνδούρου μας λένε πως ο κ. Τσίπρας πληρωνόταν ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παρόλο που είχε πάψει να έχει αυτή τη θέση εδώ και τρεις μήνες.

«Είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται μέχρι τις ευρωεκλογές παρότι πια δεν έκανε τη δουλειά. Πέρασαν και οι ευρωεκλογές. Πρέπει να αρχίσει να πληρώνεται ο Θάνος Μωραΐτης για τη δουλειά που κάνει. Κι όχι ο κ. Τσίπρας για τη δουλειά του Θάνου», μας επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, συμπληρώνουν πως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικώς έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι είχε ζητήσει: «Όλα όσα ο ίδιος υποστήριξε πως δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασής του είναι τουλάχιστον προσχηματικά καθώς δεν ήταν "εκτός γραμμής" όσων ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ανακοινώσει στην συνεδρίαση της Κ.Ο., την προηγούμενη εβδομάδα».

Στο ερώτημα, πάντως, αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι την τύχη Θεοχαρόπουλου- Τσίπρα ουδείς μπορεί να δώσει απάντηση, ιδίως με τον κ. Κασσελάκη στις ΗΠΑ.

Σημειώνουμε, πάντως, ότι υπάρχουν κι άλλοι πρώην βουλευτές που εργάζονται(;) ως επιστημονικοί συνεργάτες νυν βουλευτών.

Κάποιοι, μάλιστα, διατηρούν κι άλλες θεσμικές ιδιότητες.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή (Τρίτη 18/06) ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που συνδιοργάνωσε με τον Ζόραν Ζάεφ η τομεάρχις Εσωτερικών, Γιώτα Πούλου, κάθισε δίπλα στον κ. Θεοχαρόπουλο του οποίου την παύση της ιδιότητας του επιστημονικού συνεργάτη της είχε ζητήσει, χωρίς να καταλάβει ποιος βρισκόταν δίπλα της.

Οι δυο τους δεν αντάλλαξαν κουβέντα μέχρι να αποχωρήσει πρώτη η κυρία Πούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ