ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση - Θα κληθεί ο Κασσελάκης

Συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση - Θα κληθεί ο Κασσελάκης

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με τον Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Το γάντι στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι προτάσεις του για την ακρίβεια και την Οικονομία, έχουν αξιολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σηκώνει η κυβέρνηση και δια του υπουργού Οικονομικών, καλεί σε αναλυτική συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αναμένεται να κληθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης.  

Αναλυτική συζήτηση επί των νομοθετικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία και την ακρίβεια ζητεί ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν σε σειρά προτάσεων με σοβαρό δημοσιονομικό αντίκτυπο, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών, ζητεί την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να διεξαχθεί μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων των ΣΥΡΙΖΑ και των συνεπειών, που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. «Είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από τους εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό κόστους τους», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης. Ως εκ τούτου, προτείνει η συζήτηση αυτή να έχει τη μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομίας και του Προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Επιπλέον με τον τρόπο αυτό και με την δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής, θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης», αναφέρεται στην επιστολή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, στην Επιτροπή μπορεί να παραστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παρότι δεν είναι βουλευτής και έχει και δικαίωμα λόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ