ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ: Εκτιμώ που δεν ρωτήσατε για ανασχηματισμό - Χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συζήτηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Παράσχη, στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, είχε το βράδυ της Πέμπτης (13/6) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ξεκίνημα της κουβέντας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη πώς βλέπει την πορεία του τουρισμού και εκείνος, αστειευόμενος τον... ευχαρίστησε για την διακριτικότητά του που δεν ρώτησε τίποτα «για τον επικείμενο ανασχηματισμό».

Δείτε τη συζήτηση στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ:

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ελληνικές επιτυχίες του τουρισμού μας οφείλονται στους επαγγελματίες του που μας κάνουν πρωταγωνιστές σε έναν τομέα κρίσιμο για την αναπτυξιακή μας στρατηγική και προανήγγειλε: «Θα είναι μια χρονιά-ορόσημο για τον τουρισμό και η φετινή».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, πως είναι βέβαιο ότι ο τελικός στόχος πρέπει να είναι να φέρνουμε επισκέπτες που να μπορούν να δαπανούν περισσότερο κατά κεφαλήν από ό,τι σήμερα. Πρόσθεσε πως θέλουμε τουριστική ανάπτυξη, βιώσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμπεριληπτική, και ότι πρέπει να συνδυάσουμε την αναπτυξιακή στρατηγική βάζοντας παράλληλα τους όρους για να προστατεύσουμε την πηγή του πλούτου μας. «Πρέπει να δούμε πέρα από τον επόμενο χρόνο αλλά και τον επόμενο εκλογικό κύκλο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Η τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι βιώσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμμετοχική, το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια σε ολόκληρη τη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Οι ανταγωνιστές μας δεν μένουν στάσιμοι»

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και να εφησυχάζουμε με τις επιδόσεις μας, οι ανταγωνιστές μας δεν παραμένουν στάσιμοι. Επένδυση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής για τη δεύτερη 4ετία είναι η αύξηση των μισθών, «κάτι που ήδη συμβαίνει στον χώρο του τουρισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά, και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να είναι απολύτως αυτονόητη.

«Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι και ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικώς, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «από τη στιγμή που θα υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, η πρώτη παρέμβαση θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι «το 2023 ήταν μία χρονιά-ορόσημο για τον τουρισμό» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι για την επίδοση του τουρισμού τόσο στους γενικούς δείκτες, αφίξεων, εισοδημάτων και απασχόλησης, όσο και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων, όπως αυτή που ενέσκηψε σε συγκεκριμένο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης